СПОРТСКА САРАДЊА СОМБОРА И БАЈЕ НАСТАВИЋЕ СЕ И У 2015. ГОДИНИ

 

У Кабинету градоначелника града Баје, организован је састанак представника двају градова којем су испред града Баје присуствовали: Данча Балинт (Bálint Dancsa), члан Градског већа за културу, образовање, спорт, омладину и националне мањине, Адам Хаваши (Havasi Adam), из Одељења за финансије као и Миклош Борбељ (Borbély Miklós), председник спортског клуба Мођи (Mogyi), који је укључен у организацију ултрамаратона и других тркачких манифестација. Град Сомбор су представљали: Драган Ненадов, члан Градског већа за спорт и омладину, Душан Секулић, директор Спортског центра „Соко“ и Арпад Шаркези испред АРК „Сомаратон“.

На састанку је договорено да се овогодишњи, четврти по реду ултрамаратон одржи 16. августа (недеља) са стартом на Тргу св Тројства у Баји у 9 часова, а да циљ буде на Тргу св. Ђорђа (испред „Робне куће“) у Сомбору.

Било је речи и о пројекту  „Градови отвореног срца“, који повезује ова два града, али и Осијек из Хрватске. Пројекат „Градови отвореног срца“ је спортска манифестација  рекреативног карактера са циљем прекограничне сарадње и акцентом на аматерским спортовима.

Сомбор је  новембра 2014. године био домаћин ове манифестације, која ће се ове године наставити у Осијеку и Баји. Спортске дисциплине одређује град домаћин, а као основни циљ окупљања одређено је промовисање здравог начина живота.

На састанку су разматране и могућности заједничког конкурисања градова Сомбора и Баје на међународним конкурсима везаним за област спорта, а који се, пре свега, односе на финансирање активности спортских клубова, као и ревитализације старих и изградње нових спортских објеката.

    Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова