МИНИСТАР СПОРТА УДОВИЧИЋ: УВЕСТИ РЕД У СВЕ СФЕРЕ СПОРТА

 

Јавна расправа о Нацрту закона о спорту почела је 20. априла и трајаће  до 1. јуна 2015. године. Сомбор је трећи град у којем је јавна расправа организована, а  спровешће се  у још седам градова.

О Нацрту закона говорио је министар омладине и спорта Вања Удовичић, расправи је присуствовао и Предраг Перуничић, државни секретар, службеници  Министарства омладине и спорта, представници града Сомбора, Спортског савез града Сомбора, сомборских спортских клубова и клубова  Апатина и Куле.

Као домаћин расправе учечсницима се обратио Владислав Живановић, заменик градоначелника Сомбора и захвалио се министру Вањи Удовочиићу што је „својим присуством дао на значају скупу“. Живановић се захвалио  и Спортском савезу града Сомбора, представницима спортских клубова и стручној јавности што су исказали заинтересованост да својим учешћем, критикама и примедбама допринесу изради  новог Закона о спорту“.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је  „ да је Нацрт закона о спорту, више измена и усклађивање старог Закона са новим стањем, него доношење сасвим новог Закона“.

- Не сматрам да постојећи Закон о спорту није добар. Напротив, ми желимо да побољшамо његове делове који су остали недоречени. Уз помоћ великог броја спортиста, професора, стручњака и заинтересованих лица то ћемо и урадити. Од свих вас очекујем примедбе са терена. Очекујем да нам укажете на проблеме и на ваше виђење решења тих проблема – казао је Удовичић и додао да је задовољан чињеницом да јавној расправи присуствују људи из неколико градова и општина, што показује велики степен интересовања јавности.

 Министар Удовичић је истакао да жели да се доношењем новог Закона о спорту „заокружи стање у српском спорту те да не би волео да доживи ситуацију у којој ће неко, непосредно након усвајања новог закона, тражити измену или допуну“.

- Све ово радимо како би смо коначно увели ред у све сфере спорта у Србији – казао је  министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Јавна расправа о Нацрту закона о спорту, одржана је 29. априла, у свечаној сали Градске куће у Сомбору.

    Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова