СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА 36. СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН!

 

Град Сомбор је спреман за још један велики тркачки спектакл. Остало је нешто више од десет дана до одржавања 36. Сомборског полумаратона, најстарије уличне трке у Србији. Сомборски полумаратон се одржава у недељу 17. маја од 9:45 минута, а до сада је пријављено 330 полумаратонаца из осам држава, који ће трчати у нашем граду па организатори очекују обарање свих досадашњих рекорда у масовности ове манифестације. Поред тркача и рекреативаца из Србије, у Сомбору ће трчати и тркачи из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Републике Српске, Маaђарске, Грчке и Малте.

Сомборски полумаратон организују Арк ''Сомаратон'' Сомбор и Спортски савез града Сомбора, а манифестацију су поред Града Сомбора и Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину подржале и бројне институције, привредни субјекти и појединици. Све ове чињенице говоре да нас очекује још један велики догађај за наш град, те овим путем позивамо све наше суграђане да у што већем броју изађу на улице и узму учешће у овој манифестацији или једноставно поздраве велики број гостију који ће тог дана посетити наш град, кажу из "Сомараона".

Позивамо све школе, спортске клубове и све заинтересоване да узму учешће у Трци задовољства на 5 километара, која стартује заједно са полумаратонском трком и иде потпуно истом трасом као и полумаратонска трка, са тим да учесници праве окрет ка циљу знатно раније, већ након 2,5 километра од старта трке и трче назад ка циљу. Учешће у овој трци је потпуно бесплатно те позивамо све наше суграђане да у што већем броју дођу трче, шетају и буду део ове манифестације са највећим бројем учесника у Сомбору, стоји у допису организатора.

Истог дана од 9 сати, на Главној улици ће бити одржана и популарна Трка пужића, за предшколце, а наши најмлађи суграђани ће имати прилику да за своје прве тркачке метре добију подршку великог броја маратонаца који ће их бодрити. Трка пужића ће ове године бити најлепша до сад, јер је подржана од великог броја партнера, те организатори позивају мале тркаче да дођу и уживају са својим вршњацима.

    Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова