ДАНИЕЛ ФАК, ПОБЕДНИК 36. СОМБОРСКОГ ПОЛУМАРАТОНА

 

Сомбор је у недељу 17. маја био домаћин истинског тркачког спектакла. Сомборски полумаратон, најстарија улична трка у Србији, ове године окупио је у три трке више од 500 учесника из Србије, Хрватске, Мађарске, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Малте и Грчке.

Први су стартовали наши најмлађи суграђани – предшколци у популарној Трци пужића која је ове године окупила стотинак малишана, који су били најлепши увод у главну трку дана полумаратон.

Заједно са полумаратонцима стартовали су и рекративци у Трци задовољстава на 5 километара, њих 113 успешно је дошло до циља, а први је био Влада Црногорац из Младеновца, са одличним временом од 16 минута и 45 секунди, док је у женској конкуренцији победила је Халаи Анатсазија која има само 10 година!

У полумаратонској трци стартовало је више од 350 полумаратонца што је нови рекод по масовности за најстарију трку у Србији. Први је кроз циљ протрчао Даниел Фак из Осијека, уз време од 1:13:05, а 4 секунде из њега други је био Горан Укић из Младеновца. Треће место освојио је Мирослав Марковић из Смедерева, који је полумаратон истрчао за 1:13:14. Најбоље пласирани Сомборац био је Ђука Чељуска који је заузео одлично шесто место, док је сомборац Мирко Ердељи био девети.

У женској конкуренцији најбржа је била Данијела Бараћ са временом 1:27:14, друго место освојила је Агнеш Киш из Мађарске, а бронзом се окитила Маријана Лукић-Чегар из Апатина.

Најстарији учесник полумаратонске трке био је Милоје Андрић из Београда који је ове године напунио 84 године!

По позитивним коментарима који стижу из целог региона, манифестација је још једном у најбољем светлу промовисала град Сомбор и дефинитивно постала веома значајан део туристичке понуде града Сомбора.

Све учеснике јучерашњег полумаратона поздравили су Жика Гојковић, председник Спортског савеза града Сомбора, Драган Ружић, директор Туристичке организације града Сомбора и др Рајко Мајсторовић, начелник Западнобачког округа.

Арк Сомаратон се захваљује свим институцијама, јавним предузећима, привредним субјектима, приватним предузетницима и свим појединцима и волонтерима који су помогли да град Сомбор у недељу пошаље онако лепу слику широм целог региона.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ.

Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова