МАЈСКА НАГРАДА СОМБОРСКОМ СПОРТСКОМ САВЕЗУ

 

Председник спортског савеза Сомбор Жика Гојковић је на конференцији за медије одржаној у уторак 19.05.2015.године рекао да је „Мајска награда” заслуга и оних који су раније водили ту институцију, те да је за задњих шест месеци доста тога урађено.

- Трудили смо се да спорт у граду подигнемо на виши ниво. Мајска награда додељује се за резултате постигнуте у задњих пет година, а Спортски савез Града Сомбора може поново да је добије за 15 година, по правилнику за доделу тог признања, што довољно говори о њеном значају - рекао је председник Спортског савеза Града Сомбора Жика Гојковић. Он је сумирајући овогодишњи рад Спортског савеза казао да су за спорт издвојена до сада највећа средства, више од 40 милиона динара.

- Повећане су и тренерске плате, које сада износе петнаест и тридесет хиљада динара, подељене су спортске стипендије, на нашу иницијативу је асфлатиран терен у Гакову, путем донација су прикупљена средства за изградњу игралишта за децу у викенд-насељу Адице, јер тамо има више од хиљаду викендица - рекао је Жика Гојковић. Он је додао да је донацијама купљен кајак за Золтана Хама из Бездана, који остварује одличне резултате на највећим такмичењима, а активирана је и изградња спортске сале у Кљајићеву, навео је Гојковић.

Директор Спортског центра Соко најавио је да ће ускоро почети радови на замени пода у сали „Соколског дома”, уређује се хол, мења се вештачка трава. Секулић је казао да се на отвореном базену постављају рефлектори, а врше се и други радови у склопу припрема за нову купалишну сезону. Директор Спортског центра „Соко” Душан Секулић је казао да ће на Градском стадиону бити обновљене свлачионице и купатила за судије, планира се замена крова над свлачионицама, а требало би да буде оспособљен и још један бунар како би се заливала сва три терена. Он је казао да се ове године не очекују даљи радови на новој, источној трибини, коју треба прикључити на водове за електричну енергију, грејање, воду и канализацију. Секулић је најавио и новине и дотеривање садржаја и на Штранду, који ће бити отворен после мото-сусрета, који се одржава од 5. до 7. јуна.

    Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова