"СОМАРАТОНЦИ" НАЈБРОЈНИЈА ЕКИПА НА ТРЦИ ПРИЈАТЕЉСТВА У КУЛИ

 

У суботу, 20. јуна 2015. године одржана је 7. "Ulitimate Nutrition" Трка пријатељства у Кули. За само неколико година, ова трка је постала веома посећена, а по учешћу елитних тамичара то је најача и најбржа трка у Србији. На овогодишњем издању трке учешће је узело преко 450 тркача. На траси дужине 6 километара, ове године је тријумфовао Немања Стојановић из Опова, испред Дарка Живановића и Саше Столића, док је код дама најбржа била Невена Рајковић из Краљева.

Чланови атлетско рекреативног клуба ''Сомаратон'' из Сомбора, били су поново најбројнији на овој изузетној трци, на којој је скоро тридесет ’’Сомаратонца’’  узело учешће. Најбржи од Сомбораца су били Мирко Ердељи који је заузео друго место у својој категорији и Милош Кесић који је био трећи у истој категорији. Радује чињеница да је међу Сомаратонцима све више дама, а своје учешће на тркама ван Сомбора су узеле по први пут Горана Копоран, Светлана Јојић, Јулијана Јерковић и Дијана Серенчеш.

Један од куриозитета је био да су међу Сомаратонцима били и двоје најмлађих учесника који су завршили трку од 6 километера, а то су осмогодишњи Константин Јерковић и Лана Марковић.

СУТРА ЗАЈЕДНИЧКИ ТРЕНИНГ ПОВОДОМ ОЛИМПИЈСКОГ ДАНА ТРЧАЊА

Широм планете, Олимпијски дан трчања представља значајан моменат спорта, солидарности и прославе, коме се хиљаде људи радује. Још једном, и ове године, на 5 континената хиљаде мушкараца, жена, деце, старијих особа и спортиста, на свој начин ће прославити годишњицу оснивања Међународног олимпијског комитета и рођења модерних Олимпијских игара, узевши учешће у овој јединственој манифестацији која је више од обичне трке.

Атлетско рекративни клуб ''Сомаратон'' Сомбор и Спортски савез града Сомбора ће и ове године заједничким активностима обележити овај дан. У Сомбору ће тим поводом, у уторак, 23.06.2015. године, бити организовано заједничко трчање и активни разговор након тренинга, о свим предностима које доноси активан начин живота. Заједнички тренинг ће почети у уторак 23. јуна од 18 часова, на почетку бициклистичке стазе на Апатинском путу (код Касине), одакле ће сви заинтересовани лаганим темпом трчати до шеталиша на Великом Бачком каналу, где ће бити настављено обележавање Олимпијског дана трчања.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 114 гостију и нема пријављених чланова