СОМБОРАЦ МИРКО ЕРДЕЉИ, ПОБЕДНИК VI НОЋНОГ МАРАТОНА!

 

У суботу 27. јуна 2015. године одржан је шести по реду Ноћни маратон у Новом Саду. Специфичност ове трке јесте што је старт у 22 часа и што се трчи по мраку, па је ово једина званична ноћна трка у Србији. Ноћни маратон је изузетно популаран, те је после Београдског маратона, најмасовнија трка у нашој држави, а ове године у три трке учешће је узело чак 1225 тркача!

У најтежој атлетској дисциплини - маратонској трци на 42 км учешће је узело 102 тркача, а победио је Мирко Ердељи, члан Арк ’’Сомаратон’’ из Сомбора са временом 2 сата и 57 минута и тиме постигао још један историјски успех за сомборско дугопругашко трчање. Маратонск дистанцу је исртчао и Дамир Марковић који је са својим новим личним рекордом 3 сата и 20 минута заузео одлично 13. место.

Још један изузетан резултат остварила је и сомборска маратонка Тијана Одобашић које за заузела треће место у конкуренцији дама, истрчавши 42 километра за 4 сата и 17 минута.

Сомборци су били успешни и на полумаратонској дистанци од 21 километра, на којој је учешће узело невероватних 908 полумаратонца са свих светских континената. Најбоље време је имао Милош Кесић који је трку завршио на изузетном 8. месту у конкуренцији више стотина тркача. Полумаратон су истчали и Бошко Јерковић, Илија Звеканов, Александар Марковић, Александар Крнета и Јелена Станимировић која је истрчала свој први полумаратон.

На трци на 7 километара учествовао је 215 тркача, а чланица Арк Сомаратон, Весна Богишић Вицко у конкуренцији дама, на циљ је ушла као трећа.

    Ко је на мрежи: 90 гостију и нема пријављених чланова