ОБНОВЉЕНИ ОБЈЕКТИ СЦ „СОКО“ СОМБОР! БАЗЕН ДОБИО РЕФЛЕКТОРЕ, УРЕЂЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ...

 

Владислав Живановић, заменик градоначелника града Сомбора и Жика Гојковић, председник Спортског савеза града Сомбора обишли су објекте Спортског центра „Соко“, где су о изведеним радовима разговарали са Душком Секулић, директором СЦ „Соко“. Заменик градоначелника Живановић је након обиласка реновиране сале у Соколском дому изразио велико задовољство квалитетом изведених радова и истакао како ће Соколски дом као репрезентативан спортски објекат у наредном периоду пружити много боље услове за бављење спортом и рекреацијом.

- Град Сомбор је ове године, у односу на претходни период, определио значајно већа средства из свог буџета намењена инвестиционом одржавању спортских објеката и санирању вишегодишњих дугова према јавном комуналном предузећу „Водоканал“ на име неизмирених обавеза. – казао је Живановић и додао „да је СЦ „Соко“ транспарентношћу пословања и увећањем сопствених прихода остварио значајне уштеде кроз поступке јавних набавки“.

- Наш заједнички став јесте да Градском већу предложимо да сва уштеђена финансијска средства преусмеримо на реконструкцију још једног спортског објекта – атлетске стазе на Градском стадиону. – навео је Живановић и захвалио се свим запосленим у СЦ „Соко“ на залагању и успешном раду што их сврстава у ред успешнијих установа и јавних предузећа у граду.

Жика Гојковић, председник Спортског савеза града Сомбора се захвалио директору СЦ „Соко“ на доброј сарадњи која је овог лета резултирала низом бесплатних спортских активности за најмлађе као што су: „забавна школа фудбала“, „Спортић“ на градском базену, али и програмима за одрасле, пре свега, бесплатном рекреацијом за жене.

Директор СЦ „Соко“ Душко Секулић је поред реновиране велике сале, дворишта, улазног хола  и терена са вештачком травом у Соколском дому, представио и радове на отвореном базену где су постављени рефлектори и нови разводни орман како би се омогућио рад пливачким клубовима у вечерњим сатима, као и ноћно купање; такође, избетониран је кошаркашки терен, санирано дечије игралиште и спортски терени како би се употпунила понуда пратећих садржаја за купаче. Градско купалиште „Штранд“ је добило нове кабине за пресвлачење, као и реновиране терене за спортове на песку. У Градској хали „Мостонга“ урађена је нова демит фасада и хидрo-изолација како би се на адекватан начин дочекала зимска сезона. Радови су спроведени и на градском стадиону, тениским теренима „Жак“ као и на затвореном базену. На овим објектима су избушени нови бунари, инсталирана је пратећа водоводна опрема за наводњавање спортских терена, такође, сређени су тоалети, делови кровних покривача, а постављена је и нова ПВЦ столарија.

Према речима Душка Секулића, директора СЦ „Соко“ „радови су финансирани из буџета града Сомбора у износу од 11.923.000,00 динара, из буџета АП Војводине је кроз неколико конкурсних циклуса одобрено додатних 2.400.000,00 динара као и 300.000,00 динара из средстава Одсека за локални економски развој града Сомбора. За све наведене радове укупно је утрошено 12.908.000,00 динара.“

    Ко је на мрежи: 120 гостију и нема пријављених чланова