ЕКИПА "ВРБАС" ОСВОЈИЛА ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО СОМБОРА У БАСКЕТУ

 

Спортски савез града Сомбора је у склопу спортског Сомборског лета организовао Отворено првенство града Сомбора у баскету. На овогодишњем турниру учествовало је укупно 25 екипа у три категорије.

У сениорској категорији првоместо је заузела екипа "Врбас" у сатаву Зоран Миловић, Данило Мијатовић, Мартин Матовић и Вук Пековић.

Они су у финалу резултатом 21:16 победили екипу "Чистоћа Сомбор" за коју су играли Милијан Боцка, Стефан Љубенковић, Стеван Јапунџић и Бојан Грубишић, а треће место је припало "Агенцији СБ" коју су чинили Дејан Илић, Драган Илић, Алекса Чабрило и Игор Иђошки. За најбољег играча турнира проглашен је Вук Пековић из екипе "Врбас", победник у шутирању тројки је Марко Миљевић из екипе "Раванградске ајкуле"а најбољи у најатрактивнијој дисциплини – закуцавању је Филип Ребрача који је у укупном резултату савладао Мартина Матовића за само 4 поена 116:112.

У кадетској конкуренцији победила је екипа "Класична четворка" коју су чинили Алексеј Царев, Никола Настасић, Младен Дмитровић и Стефан Булаја. Они су у финалу били бољи од "Елкома" у саставу Јован Штулић, Милан Матовић, Стефан Мађаревић и Марко Јекић, док је треће место освојила је екипа "Гвожђара Ерор" за коју су играли Урош Ерор, Марко Пејић, Григорије Перић и Вук Дмитровић. За најбољег играча у кадетској конкуренцији проглашен је Никола Настасић из екипе "Класична четворка".

У пионирској конкуренцији златом се окитила екипа "001" из Суботице у саставу Срђан Копуновић, Душан Симјановски, Павле Звекић и Иван Неорчић а другопласирана је "Фантастична четворка" за коју су наступили Михајло Мијић, Никола Илић, Војислав Бурнаћ и Горан Царић. Бронзани пехар и медаље освојила је екипа "ЗОО Комерц" коју су чинили Никола Никић, Алекса Кевиљ, Аљоша Кевилчј и Петар Малбаша. За најбољег играча у пионирској конкуренцији проглашен је Душан Симјановски из екипе "001".

Најмлађи такмичар турнира је био Лазар Гагић (2005. годиште) из екипе "Тројкаши" док је најстарији Славко Гутић из екипе "Алекса Шантић". За фер плеј играча проглашен је Бојан Грубишић из екипе "Чистоћа Сомбор".

Науспешније три екипе у својој категорији освојиле су пехаре и медаље, док су најбољи играчи и сви награђени у појединачним категоријама (закуцавање, тројкаши, најмлађи и најстарији играч), поред пехара и диплома освојили и вредне робне награде у виду кошаркашких дресова и шорцева. Екипа "Врбас" је као победник турнира освојила новчану награду од 80.000 динара, другопласираној екипи "Чистоћа Сомбор" припало је 20.000 динара, док је трећепласирана екипа "Агенција СБ", освојила новчану награду од 10.000 динара.

    Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова