ТРИДЕСЕТ ДУГОПРУГАША ИСТРЧАЛО УЛТРАМАРАТОН БАЈА-СОМБОР

 

У недељу 16. августа  2015. године, одржан је још један спортски догађај који подиже лестивце људске издрживости. У организацији Спортског савеза града Сомбора и техничку подршку Атлетско рекреативног клуба "Сомаратон" Сомбор, a уз подршку Града Сомбора и Града Баје, одржан је 4. Ултрамаратон Баја Сомбор. Овогодишње издање Ултрамаратона привукло је и рекордан број учесника до сада, а учешће у овом великом изазову узело је сто тркача и тркачица.

Ни спарно, тешко време за трчање није 16. августа омело 30 ултрамаратонаца да претрче 61 километар колико су удаљени градови Баја и Сомбор. Побденик овогодишње трке је Михал Шуља из Ковачице, који је 61 километар истрчао за 5 сати и 18 минута, друго место је освојио члан АРК "Сомаратон", наш суграђанин Мирко Ердељи, а трће место је заузео Роберто Башич из Оссијека, који је у циљ стигао двадесетак минута након победника.

У конкуренцији дама потпуну доминацију си имале тркачице из Републике Мађарске које су заузеле прва три места. Ултрамаратон су код дама прве истрчале Едит Хужваи и Бетина Чаби из Баје које су истовремено ушле у циљ, а друго односно треће место припало је Клари Плели из Помаза.

Град Сомбор је добио још два дугопругаша који су успели да истрче раздаљину између два братска града, а то су Александар Марковић и Драган Тркуља, чланови АРК "Сомаратон" Сомбор.

У конкуренцији штафета наступило је чак 67 тркача, који су 61 километар трчали у тимовима од два, три, четири и пет чланова. Највећа конкуренција је била код штафета од два члана, где је стартовало 14 тимова, а убедљиву победу је однела штафета у саставу Здравко Мишовић из Куле и Дамир Марковић из Сомбора са временом 4 сата и 33 минута. На циљ овогодишње трке је прва стигла трочлана штафета коју су чинили чланови АРК "Сомаратон" Сомбор, Јосип Мајор, Јакша Зековић и Ђука Чељуска, који су 61 километар истрачали за 4 сата и 11 минута.

Ултрамаратонци су имали подршку и локалних самоуправа Баја и Сомбор, током трке и на циљу са њима су били Чаба Ковач, члан парламента Баје и Драган Ненадов, члан Градског већа града Сомбора, задужен за област омладине и спорта.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 122 гостију и нема пријављених чланова