ТРИ ПОБЕДНИЧКА ПОСТОЉА ЗА "СОМАРАТОНЦЕ" У БАЧКОЈ ТОПОЛИ

 

У суботу, 12. септембра 2015. године, у Бачкој Тополи одржана је седма меморијална трка "Пал Скендеровић", која се већ традиционално одржава у част великог атлетичара из овог града. Ове године се трчала дужина од 13 километара, од Бачке Тополе до Бајше и назад, а по веома лепом дану за трчање учешће у трци је узело осамдесетак тркача. Први на циљ је стигао Ђуро Борбељ из Апатина, а његова клупска колегеница Мариана Лукић Чегар је била најбржа у конкуренцији дама.

Чланови Атлетско рекреативног клуба "Сомаратон" из Сомбора поред тога што су имали највише представника на овој трци, остварили су и изузетно добре реултате. Прошлогодишњи победник ове трке, Јосип Мајор је овога пута био други, док је треће место освојио такође члан АРК "Сомаратон" – Ђука Чељуска, а на победничко постоље се попела и сомборка Тијана Одобашић која је заузела треће место у конкуренцији дама. Дамир Марковић је у циљ ушао као девети, а одлична времена су остварили и Лазар Ришар, Александар Марковић и Иштван Мајор.

Посебну награду за најстаријег учесника који је завршио трку је добио Арпад Шаркези, велико име дугопругашког трчања и човек који даје велики допринос промоцији трчања и рекреације, а који и у 68. години успешно наступа у свим дугопругашким дисциплинама.

Bi[e fotografija mo\ete pogledati OVDE.

    Ко је на мрежи: 58 гостију и нема пријављених чланова