ДАМЕ ТРЧАЛЕ ТРКУ ЗАДОВОЉСТВА

 

Претходне суботе, 26. септембра одржана је манифестација "Даме трче – трку за срећније детињство!". Ово је било друго издање женске трке у нашем граду, која је овог пута привукла педесет дама које су, упркос нешто лошијим временским условима, још једном направиле сјајну атмосферу на градском хиподрому и послале прелепу слику из Сомбора.

Поред наших суграђанки учешће у овогодишњој трци узеле су и даме из Београда, Новог Сада, Суботице, Куле, Вршца и Бачке Тополе. Победница овогодишње трке је Александра Буркановић из Новог Сада, која је иначе одбранила титулу, јер је победила и прошле године на премијерној трци. Овог пута Александри је требао 21 минут и 33 секунде да истрчи деоницу од 5300 метара, колика је званична дужина женске трке. Другопласирана је била Јаманта Шафрањ из Суботице, а трећа наша суграђанка Ивана Вилим. Ове године, најмлађа учесница женске трке била је петогодишња девојчица, а најстарија је била дама која има 66 година!

Овогодишња женска трка је имала слоган "Даме трче трку за срећније детињство", чиме је подржана велика акција коју спроводи Црвени Крст, а организација Црвеног Крста Сомбор је још једном била изузетан партнер активностима које промовишу град Сомбор.

 Организацију трке поред Арк Сомаратон и Црвеног Крста Сомбор су помогли Триатлон клуб "Спринт" Сомбор и Спортски Савез града Сомбора, а награде за најбоље даме обезбедио је партнер трке "Бонатти" Србија. Више фотографија можете видети ОВДЕ.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 59 гостију и нема пријављених чланова