СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ У НОВОМ САДУ И БЕОГРАДУ! ТИЈАНА ОДОБАШИЋ ТРЕЋА У "ELITE 15 ЛИГИ"

 

У недељу 11. октобра, по облачном и кишовитом времену, идеалном за дуге дистанце одржан је 23. Новосадски маратон који је окупио више стотина тркача из десетак држава који су трчали дистанцe од 10, 25, 33 km, као и  маратонских 42 километра.

У најтежој атлетској дисциплини маратону наступило је стотинак маратонаца међу којима је било и шест чланова Атлетско рекреативног клуба ’’Сомаратон’’ из Сомбора. Најбржи Сомаратонац био је Мирко Ердељи који је заузео треће место у генералном пласману са временом 2 сата и 57 минута, седми у генералном пласману био је Дамир Марковић са новим личним рекордом од 3 сата и 10 минута, а нове личне рекорде и одлична времена у маратону остварили су и Александар Марковић, Тијана Одобашић, Арпад Шаркези и  Лазар Ришар.

Трку на 25 километара успешно је истрчао Петар Суша, а на десет километара трчали су Илија Звеканов, Мирослав Видојевић, Бошко Јерковић, Синиша Стојановић, Симана Матковић и  Јована Спрећаковић која је имала свој први наступ за "Сомаратон".

Дан раније, у суботу 10. октобра, у Београду је одржан "2. Coca Cola Happy Run", трка на 5 километара. На београдском Ушћу трчало је више од 800 такмичара, међу којима је било и десет чланова АРК "Сомаратон", који су остварили добре личне резултате. Најбржи међу сомборцима био је Јосип Мајор који је заузео осмо место у веома јакој конкуренцији, а најмлађа "Сомаратонка" која је истрчала пет километара била је осмогодишња Лана Марковић. Трку су истрчали и Тијана Одобашић, Зорица Кулић, Јелена Станимировић,  Александар Марковић, Маја Лалошевић, Светлана Јојић, Дамир Марковић и Горана Копоран.

Иначе, "Coca Cola Happy Run" је била последња трка из серије "ELITE 15 Лиге", коју чини пет трка, међу којима је и Сомборски полумаратон. Успешним наступом на овој трци, чланица Арк ’’Сомаратон’’ Тијана Одобашић заузела је треће место у генералном пласамну "ELITE 15 Лиге" међу женама.

    Ко је на мрежи: 39 гостију и нема пријављених чланова