РЕКОРДНИХ ПЕДЕСЕТ СОМАРАТОНАЦА ИСТРЧАЛО ПОЛУМАРАТОН У АПАТИНУ

 

Јуче је у Апатину одржан 23. Дунавски полумаратон, трка која важи за једну од најбољих и најбржих у тркачком календару. Овогодишње издање Дунавског полумаратона привукло је 600 тркача који су по веома повољним временским условима трчали трке на 10 и 21 километар.

Атлетско рекреативни клуб ''Сомаратон'' из Сомбора био је клуб са највише финишера на овој трци, а оборен је и клупски рекорд, јер кроз циљ у Бањи Јунаковић протрчало педесет чланова овог клуба.

Посебно охрабрује чињеница да је било доста добрих резултата, личних рекорда али и велики број дебија на тркачкој стази.

Најбржи сомаратонац на полумаратонској трци био је Јакша Зековић, који се после дужег времена вратио на тркачке стазе. Запажене резултате забележили су и Тијана Одобашић која је уз нови лични рекорд била трећа у својој старосној категорији и Арпад Шаркези који је био други у својој категорији.

У трци на 10 километара највише успеха од Сомбораца имала је Весна Богишић Вицко, која је освојола треће место у генералном пласману и тако потврдила добру форму и добар рејтинг у женској конкуренцији.

Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова