СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ У ЦРНОЈ ГОРИ И СЛОВЕНИЈИ

 

У недељу 25.10.2015. године, одржан је XX Љубаљнски маратон a oва трка је још једном потврдила статус светске трке, како по организацији тако и по броју учесника. И ове године су оборени многобројни рекорди, а посебно по масовности, јер je у Љубљани протеклог викенда трчало 20.000 људи! Победе у главним тркама су очекивано припале елитним тркачима из Кеније и Етиопије, којима дугопругаши из европских земаља нису могли да парирају, а ове године оборен је и рекорд Љубљанског маратона, који је сада у власништву такмичара из Етиопије Limenih Getachew, који је трку истрчао за 2 сата и 8 минута. Учешће на овом тркачком спектаклу, узело је и три члана Атлетско рекративног клуба "Сомаратон" из Сомбора.

Најтежу атлеску дисциплине - маратон у дужини од 42 километра успешно је истрчала Тијана Одобашић за 4 сата и 19 минута, а ово је други истчан маратон за ову сомборску даму у само две недеље. Полумаратонску трку дужине 21 километар успешно су истрчали Илија Звеканов и Јелена Станимировић.

Истог дана одржан је и 22. Подгорички маратон, који је уједно био и првенство Балкана у маратону. Учешће на овој трци узело је више од 500 такмичара из 35 држава. Сомбор је и на овој трци имао своје представнике.

Члан АРК "Сомаратон" Мирко Ердељи је за 3 сата успешно истрачао маратон заузевши седамнаесто место у генералном пласману и прво место у својој категорији. Маратон у Подгорици истрчао је и Синиша Стојановић, а учесник Подгоричког маратона био је и Арпад Шаркези, али овог пута у улози званичног извештача са ове трке и госта ове велике манифестације.

    Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова