ОБЕЛЕЖЕНА ШЕСТА ГОДИШЊИЦА АРК "СОМАРАТОН" СОМБОР

 

У суботу, 13. фебруара Атлетско рекративни клуб "Сомаратон" Сомбор, низом активности обележио је шесту годину од свог оснивања. Традиција трчања у нашем граду, а посебно на дуже стазе, унапређена је оснивањем и деловањем АРК "Сомаратон". За протеклих шест година "Сомаратонци" су се наметнули као један од најактивнијих клубова који окупља маратонце, али и рекреативце. На тркама у Србији спадају у организоване групе са највише тркача што указује на сталну тенденцију раста броја тркача у нашој средини. Уз масовност, не изостају ни добри резлутати, те чланови "Сомаратона" готово на свакој трци излазе на победничка постоља, било у апсолутном пласману или у својим категоријама.

Приоритет деловања клуба јесте свакако град Сомбор и његова насељена места. Клуб у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора, веома успешно организује најстарију уличну трку у Републици Србији – Сомборски полумаратон, који непрестано расте и сад је већ спортска манифестација са највећим бројем учесника у нашем граду. Успешно се организује и Ултараматон Сомбор Баја, који на један нов начин повезује ова два братска града, као и Женска трка која је други пут успешно организована прошле године.

Најважнија мисија "Сомаратона" јесте развој рекративног трчања и мотивација сваког нашег суграђана да учини нешто за себе, активно води свој живот и на крају повећа квалитет свог живота. Пред нама је амбициозан циљ да сваког дана на нашим улицама имамо по једног новог тркача-рекративца, а посебно да то буду наше даме, истичу у клубу. Занимљиво је истаћи да је пре само пар година било тек неколико тркачица које су истрачале пет или више километара, а прошле године на једној од три трке које организује "Сомаратон" учешће је узело чак 62 наше суграђанке, што је велики успех свих активиста у клубу.

Већ традицонално, поводом обележавања годишњице клуба додељена је награда "Пуж", за допринос развоју рекративног трчања. Ове године награду је добила наставница Биљана Штрбац и ученици ОШ "Аврам Мразовић" Сомбор, за волонтирање на градским тркама, као прави пример позитивног развоја друштвене заједнице и несебичног доприноса промоција града Сомбора и самог трчања. Плакете за први истрчани ултрамаратон у 2015. години су добили Тијана Одобашић, Стојан Миљевић, Александар Марковић, Ненад Глушац, Арпад Шаркези, Петар Шуша, Зорица Кулић, Драган Тркуља и Лазар Ришар.

Просторије студенског дома "Др Зоран Ђинђић" у Сомбору биле су мале да приме све чланове "Сомаратона" и њихове госте, који су сведочили правој револуцији у трчању у нашем граду. Обележавању годишњице клуба поред бројинх чланова клуба, присустовали су и Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за спорт и омладину, Душко Секулић, потпредседник Спортског савеза града Сомбора као и гости из Куле, Руме и Осијека, што говори о успешности мисије коју спроводи Арк "Сомаратон". Више фотографија можете погледати ОВДЕ.

    Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова