КАРАТЕ: ЈЕЛЕНА И ВАЊА ВИЦЕШАМПИОНКЕ БАЛКАНА, ИВАНИ СТЕПАНОВИЋ БРОНЗА

 

У Истанбулу, на Балканском шампионату у спортском каратеу за сениоре, пуним сјајем засјале су такмичарке карате клуба "Сомборац". Са овог веома цењеног и јаког такмичења ученице тренера Петра Косановића свом граду су донеле две медаље и то сребро и бронзу.

Балканску вицешампионску титулу освојиле су у екипном делу извођења ката Јелена Лековић и Вања Савески, у ката тиму са Бојаном Младежић из Бачке Паланке. Бронзану медаљу је у појединачној конкуренцији освојила Ивана Степановић, којој је ово трећа медаља за редом у појединачним наступима са Балканских шампионата.

У појединачном делу такмичења сениорки наступиле су и Милана Јакшић и Јелена Лековић, које су биле на домак медаља, али су се овог пута морале задовољити петим местима.

На осамнаестом по реду Балканском првенству за сениоре наступило је једанаест репрезентација са преко 260 такмичара. Такмичење је трајало два дана ,27. и  28. фебруара а одвијало се по правилима Светске карате федерације.

У свеукупном пласману, по олимпијском начину рангирања Србија је заузела друго место, одмах иза Турске, са освојене три златне, пет сребрних и шест бронзаних медаља.

Репрезентација Србије у катама, коју води селектор Петар Косановић освојила је чак пет медаља и то: две сребрне и три бронзане.

    Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова