ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ ЗА "СОМБОРАЦ" НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ

 

Колика је вредност и снага карате клуба "Сомборац", протеклог викенда су демонстрирали такмичари овог успешног сомборског колектива, на сениорском Првенству Србије. На овом најпрестижнијем националном такмичењу чланови КК "Сомборац" су осовјили две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Првенство чији је организатор Карате федерација Србије ове године одржано у Параћину, а такмичење се одвијало по правилима WKF.

Женски део екипе КК "Сомборац" заблистао је пуним сјајем како у екипним, тако и у појединачним наступима. Шампионску титулу за 2016. годину и златну медаљу у екипној конкуренцији освојио је женски ката тим у саставу Тијана и Вања Савески и Јелена Лековић. У појединачној конкуренцији шампионска титула припала је Милани Јакшић, а вицешампионска Ивани Степановић. У сомборском финалу обе такмичарке тренера Петра Косановића приказале су врхунску форму, нијансе су одлучиле па је резултатом 3:2 победила Милана Јакшић.

Након вишегодишње паузе због обавеза на факултету, веома успешан наступ имао је Енис Гарипи. У изузетној јакој конкуренцији  сениора, Енис је заузео одлично треће место. За 22 године постојања клуба ово је највреднији резултат "Сомборца" остварен на једном сениорском првенству државе.

Овим вредним резултатом "Сомборац" је понео титулу најуспешнијег клуба шампионата  у извођења ката, како по броју, тако и по вредности медаља, а освајањем ове титуле прекинута је вишегодишња доминација београдских карате клубова.

Остварени резултати и приказан ниво форме такмичара КК "Сомборац", охрабрују пред предстојеће Европско првенство за сениоре које се одржава у Француској почетком маја.

    Ко је на мрежи: 89 гостију и нема пријављених чланова