СОМАРАТОНЦИ ТРЧАЛИ У ОСИЈЕКУ И НОВОМ САДУ

 

У суботу, 02. априла 2016. године одржан је дванаести по реду полумаратон у Осијеку који је и  ове године оборио све досадашње рекорде по броју учесника и на тај начин ушао у круг најбољих трка у региону.

Ове године је више од хиљаду такмичара и рекреативаца истрчало стазе дуге 5 и 21 километар, а Атлетско рекреативни клуб "Сомаратон" Сомбор је на овој трци био једна од масовнијих "експедиција". Четрнаест Сомаратонаца је у суботу трчало улицама Осијека, а најбржи сомаратонац је био Јосип Мајор који је заузео одлично пето место у конкуренцији чак 600 тркача. У конкуренцији дама, најбоље време од Сомборки је забележила Тијана Кабић, која је на овој трци најавила веома успешну сезону а Лазар Ришар је успео да се домогне трећег места у својој узрасној категорији.

Полумаратон су истрчали још и Дејана Буторац која је поправила свој лични рекорд за више од 3 минута, Дамир Марковић, Фридрих Балинт, Илија Звеканов, Драган Тркуља, Арпад Шаркези, Александар Марковић, Петар Шуша, Тијана Одобашић, Александар Крнета, Синиша Стојановић, Слободан Миладиновић и Јелена Станимировић, док су стазу дугу 5 километара истрачале Симана Матковић и Тамара Стојковић.

У недељу, 03. априла 2016. одржан је 23. полумаратон у Новом Саду на којем је учешће узело више од 700 талмичара из земље и иностранства. У полумаратонској трци у мушкој конкуренцији убедљиво је победио Огњен Стојановић а код такмичарки прва кроз циљ је прва прошла Маријана Чегар Лукић. Атлетско рекреативни клуб "Сомаратон" Сомбор је и на овој трци имао своје представнике. Полумаратонску трку успешно су истрчали Лазар Ришар, Ђорђе Вуковић, Бошко Јерковић, Тијана Одобашић и Арпад Шаркези. Поред главне трке, одржан је и штафетни полумаратон, трка "Трчи и уживај", хуманитарна шетња, рекреативно трчање, трчање-шетња средњошколаца, трчање-шетња основца, "Полетарац" и пузећа трка беба на 4,195 метара.
Трку "Трчи и уживај",  су трчали Сомаратонци Петар Шуша и Весна Вицко Богошић.

    Ко је на мрежи: 100 гостију и нема пријављених чланова