"СОМАРАТОНЦИ" НА БЕОГРАДСКОМ МАРАТОНУ

 

У суботу, 16.04.2016. године одржан је 29. Београдски маратон, највећа и најмасовнија спортска манифестација у Републици Србији у којој је ове године учествовало више од 20.000 људи. Победе у маратонској трци су очекивино припале такмичарима из Кеније, док су у полумаратону тријумфовали најбољи дугопругаши из наше земље.

Чланови Атлетско рекреативног клуба ’’Сомаратон’’ Сомбор су поново били веома бројни и остварили су значајне резулатате. Маратонску дистанцу од 42 километра успешно је истрчала Тијана Кабић која је постала наша друга суграђанка која је званично истрчала најтежу атлетску дисциплину. Она је временом 3 сата и 55 поставила најбоље време када су у питању сомборске даме у маратону и заузела је 11 место у конкуренцији 76 такмичарки које су успеле да савладају ову дистанцу. Маратон су успешно истрчали и сомборци Александар Марковић и Петар Шуша.

У конкуренцији од 4.500 такмичара из преко 50 држава из целог света који су истрчали полумаратонску дистанцу од 21 километар, најбржи "Сомаратонци" су били Јосип Мајор који је био седамнаести и Милош Кесић који је трку завршио на 24 месту у генералном пласману. Полумаратон су од Сомаратонаца још истрчали и Лазар Ришар, Ђорђе Вучковић, Арпад Шаркези, Младен Ардалић, Александар Крнета, Тијана Одобашић, Дејана Буторац, Тијана Одобашић, Снежана Радовић и Јелена Станимировић.

Сви ови резулатати охрабрују пред велики догађај који се за нешто мање од месец дана одржава у нашем граду, а реч је наравно о најстаријој уличној трци у Србији – 37. Сомборском полумаратону.

    Ко је на мрежи: 57 гостију и нема пријављених чланова