ЗОРИЦА КУЛИЋ ПОСТАВИЛА НОВИ СОМБОРСКИ РЕКОРД У МАРАТОНУ

 

У недељу, 8. маја одржан је традиционални Скопски маратон, који је једа од најпрестижнијих у трка окружењу, са врхунском организацијом и јаком конкуренцијом. И ове године у Скопљу су трчали чланови АРК "СОмаратон".
Веома тешки услови постали су традиција за ову трку, а висока температура и велика влажност ваздуха приморала је многе такмичаре да не заврше трку или забележе много слабије време од планираног. Као и сваке године, у обе конкуренције доминирали су такмичари из Кеније.

У женској конкуренцији, на својој првој маратонској трци, изузетан резултат остварила је Сомборка Зорица Кулић, која је најтежу атлетску дисциплину истрчала у времену 3:43:41 и у веома јакој конкуренцији жена заузела једанаесто место. Овим резултатом, након само месец дана, сомборски рекорд у конкуренцији дама у маратону поново је оборен и то за око петнаест минута. Треба напоменути да се ради о заиста великом остварењу и да је ово једно од најбољих времена у Србији ове године, што је привуклу пажњу многих такмичара и стручњака из Србије. Резулат још више добија на значају ако се у обзир узме чињеница да се Зорица за ову трку, односно свој први маратон, спремала само два месеца.

У конкуренцији мушкараца "Сомаратон" и наш град је представљао Мирко Ердељи, који је упркос великим проблемима у другој половини трке, маратон завршио на 16. месту у конкуренцији око две стотине такмичара са временом 3:05:05. Овај Мирков резултат био је довољан и за прво место у својој старосној категорији. Свој деби на маратонској стази забележио је и Илија Звеканов.

    Ко је на мрежи: 60 гостију и нема пријављених чланова