ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА ВОЈВОДИНУ НА РЕГИОНАЛНОМ ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У СПОРТСКОМ КАРАТЕУ

 

Протеклог викенда у турском граду Коцаели одржано је овогодишње регионално првенство Европе у спортском каратеу. На шампионату је учествовало 66 регионалних репрезентација из 13 европских земаља а у изузетно јакој  конкуренцији, репрезентација Војводине је осовјила две бронзане медаље. Одлично треће место заузела је мушка кадетско јуниорска екипа у спортској борби и женска сениорска екипа у катама.

Војвођански ката тим сениорки у ком наступају сомборке Јелена Лековић и Вања Савески, чланице Карате клуба "Сомборац" и Бојана Младежић из Бачке Паланке освојиле су бронзане медаље. Тим Војводине остварио је победу у мечу са екипом Бајерна из Немачке резултатом 3:2, у полуфиналном мечу наше девојке су изгубиле од овогодишње шампионске екипе из Шпаније резултатом 4:1, а у репасажном мечу за медаљу савладале су екипу из региона Еге из Турске максималним резултатом 5:0.

На регионалним шампионатима Европе наступају само екипе и то у две узрасне категорије: кадетско-јуниорској ( од 14 до 18 година) и сениорској а такмичење се одвија у спортској борби и извођењу ката у женској и мушкој конкуренцији, по правилима Светске карате федерације.

Српски карате на овом такмичењу представљала су три региона : Београд, Ужа Србије и Војводина а према пропозицијама, у свим категоријама сваки регион може да има само једну екипу.


ЈЕДАНАЕСТ МЕДАЉА ЗА "СОМБОРАЦ" У КАРЛОВЦИМА

На 13. Сремско Карловачком Купу, који организује Карате клуб ‘’Импулс’’ и Карате савеза Војводине , КК "Сомборац" је имао 10 представника који су укупно освојили 11 медаља у дисциплини извођења ката, и то: шест златних, три сребрне и две бронзане.

Златне медаље освојили су: Вијолета Беретић, Митар Станојевић, Кристина Коловић, Никола Јергић као  и Кристина Косановић, која се окитила са две златне медаље. Сребрне медаље освојили су Петар Рукавина, Душан Савић и Александар Хеђи, а бронзане Наташа Миличевић и Михајло Башић.

    Ко је на мрежи: 80 гостију и нема пријављених чланова