ТРИДЕСЕТАК СОМАРАТОНАЦА УЧЕСТВОВАЛО НА ТРЦИ ПРИЈАТЕЉСТВА У КУЛИ

 

Претходне суботе, 11. јуна одржана је 8. Трка пријатељства у Кули. За само неколико година ова трка је постала веома посећена, а по учешћу елитних тамичара то је најбржа трка у Србији. Ове године поред учешћа Оливере Јевтић, Дарка Живановића и других олимпијаца и државних првака по први пут су учешће узели и тркачи из Кеније који су додатно подигли ниво ове сад и званично ’’најјаче’’ уличне трке у Србије.
 
Од ове године трчало се измењеним трасама а у оквиру манифестације одржане су три трке и то: на 800 метара за најмлађе, трка на 5 километара и главна трка на 10 километара. Једна од карактеристика овогодишње трке било је веома спарно и топло време, што је задавало проблеме свим тркачима.

Очекивано, победници трке на 10 километара били су такмичари из Кеније који су овдашњој публици пружили прилику да виде њихову тренутну надмоћност над тркачима са европског континента. Кенијским тркачима је једино парирала Оливера Јефтић која је однела победу у женској конкуренцији.

Чланови Атлетско рекреативног клуба "Сомаратон" из Сомбора, били су поново међу бројнијим клубовима на овој изузетној трци, на којој је учешће узело готово тридесет сомаратонаца.

Своје прве трке и то на 800 метара успешно су завршили Никола Стојановић са својих пет година и Хана Марковић која је годину дана старија.

Најбржа на трци на 5 км од чланова"Сомаратона" била је Дејана Буторац која је за 25 минута стигла на циљ а ову трасу успешно су истрчали и Дарио Ђанић, Јелена Станимировић, Сандра Марковић, Александар Крнета, Александар Марковић и деветогодишња Лана Марковић.

Најбржи члан АРК "Сомаратон" у главној трци на 10 километара био је Мирко Ердељи који је на циљ стигао за 37 минута а само три секунде после Мирка, у циљ је ушао Ђука Чељуска који је био први у својој старосној категорији. Најбржа од сомборских дама поново је била Тијана Кабић која је са временом 43 минута била друга  у својој категорији. Десет километара су истрчали и Лазар Ришар, Петар Шуша, Фридрих Балинт, Илија Звеканов, Милош Стамболија, Милан Ковачић, Бошко Јерковић, Арпад Шаркези, Тијана Одобашић, Снежана Радовић, Дијана Серенчеш и Ивана Дробина.

    Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова