НАЈБОЉИ АТЛЕТИЧАРИ „МАРАТОНА“ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ

 

Мира Трифунов, професор физичког васпитања  у Гимназији „Вељко Петровић“ и тренер у Атлетском клубу „Маратон“, као и председник клуба прим. др Владо Бабић имали су само речи хвале за младе атлетичаре сомборског „Маратона“. Посебно за државне репрезентативце, Сандру Крајина и Тихомира Ђорђевића, али и за остале атлетичаре који су на државном екипном првенству освојили укупно девет медаља. Сјајан резултат остварили су и на Балканском првенству.

Норму за такмичење на Европском првенству за млађе јуниоре, које се од 14. јула одржава у Грузији, испунио је Тихомир Ђорђевић који ће се такмичити у атлетској дисциплини 400м препоне.

- С обзиром на услове у којима тренирају, деца постижу сјајне резултате, а код Сандре и Тихомира постоји амбиција која компензује тренажне услове. Ипак, уз мало добре воље и град би могао да помогне како би резултати били још бољи – казала је професор Мира Трифунов.

Председник клуба др Бабић казао је да клуб има 80 деце, од којих 40 која се такмиче, те да је то једини клуб у којем родитељи не плаћају чланарину, али су врло организовани када је потребно да ураде и нешто више од оног шта већ чине помажући својој талентованој деци. Професорка Трифунов је истакла да је после 60 година стаза насута новом шљаком, те да је клуб захвалан и на томе, али и да вредни резултати захтевају квалитетан тренинг, без импровизације, али и тренерски кадар.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, саслушала је све предлоге око начина на који би се могло помоћи младим атлетичарима да тренирају у бољим условима, те о тренутно најефикаснијој помоћи код тренинга пред велика такмичења, о чему је постигнут договор.

    Ко је на мрежи: 52 гостију и нема пријављених чланова