СОМБОР ВИЂЕН КАО СТРАТЕШКА ТАЧКА ЗА РАЗВОЈ ОДБОЈКАШКОГ СПОРТА

 

Град Сомбор и Одбојкашки Савез Србије и Одбојкашки Савез Србије ове године су по трећи пут били домаћини петог првенства у одбојци на песку („VIP Beach Volley Lige“ ) у мушкој и женској конкуренцији кojи је претходног викенда одржан на централном градском тргу.

Током одржавања турнира, организована је и „kids liga“ за децу од 7 до 14 година, школа одбојке за децу коју води Владимир Вања Грбић, потпредседник Одбојкашког савеза Србије и бивши истакнути репрезентативац у овом спорту.

Тим поводом, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора приредио је пријем за делегацију Одбојкашког Савеза Србије, коју је, поред Вање Грбића, чинио и Зоран Богдановић, председник Одбојкашког Савеза Западна Бачка Сомбор.

На конференцији за новинаре уприличеној након пријема, заменик градоначелника Антонио Ратковић захвалио се у име града Одбојкашком Савезу Србије на активном укључивању Сомбора у мапу градова који промовишу одбојкашки спорт, пре свега код млађе популације, истичући чињеницу да је претходне две године током турнира школу одбојке за децу похађало више од шест стотина деце из Сомбора и околине.

Захваливши се на добродошлици свом домаћину, Вања Грбић је истакао да сваки долазак у Сомбор доживљава  као долазак међу пријатеље, али и као важан град на одбојкашкој мапи Србије.

- Нама је Сомбор један од стратешких тачака за развој не само одбојке на песку, већ одбојке уопште. Сомбор је по више аспеката лидер у организацији на регионалном нивоу, рекао је Вања Грбић.

Истичући важност бављења спортом код најмлађих, Вања Грбић истиче да је кроз школу одбојке на песку за децу, за ових пет година колико се организује ова летња спортска манифестација по Србији, прошло више од једанаест хиљада деце, а то има вишеструке користи.

- Оно што сматрам значајним у раду са децом кроз спорт је да им се пренесу основна начела олимпијског васпитања, шта значи бити прави спортиста и права личност. Међутим, ми са децом не радимо само одбојку као спорт, већ и превентивне вежбе на превенцији ортопедских деформитета – криве кичме, равних стопала, а оно што је најважније школице одбојке за децу су потпуно бесплатне и у том смислу свима доступне, истакао је Вања Грбић приликом обраћања новинарима.

    Ко је на мрежи: 32 гостију и нема пријављених чланова