СОМБОР БИО ОДЛИЧАН ДОМАЋИН БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА У АМЕРИЧКОМ ФУДБАЛУ

 

Друго по реду првенство Балкана у америчком фудбалу одржано је у Сомбору од 28. до 30. октобра. Такмичење у Америчком фудбалу, уз добродошлицу учесницима, отворио је заменик градоначелнице Антонио Ратковић у присуству већнице за спорт и омладину, Антониа Нађ Косановић.

- Свим учесницима желим пријатан боравак у нашем граду, а уједно бих искористио прилику да КАF „Celtis“  честитам на уласку у супер лигу Србије и пожелим им пуно успеха у даљем току такмичења. Град је препознао и подржао овај занимљив и атрактиван спортски догађај и трудићемо се да то и даље чинимо - изјавио је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Захваливши се организаторима манифестације којом је обогаћен викенд у Сомбору, Антонија Нађ Косановић, већница за спорт и омладину је итакла још једну важну димензију овог спортског догађаја:

- Данашњи турнир има посебан карактер, јер поред утакмица одржаће се и едукација о правилима, повредама и превенцији повреда у Америчком фудбалу, као и едукација о допинг факторима који су за спорт  веома битни. Захваљујем се организаторима који су нам викенд обогатили овом манифестацијом и што на најбољи начин кроз, спорт брину о нашој омладини. Гостима желим пријатан викенд у Сомбору и да се својим кућама врате са мноштвом позитивних  утисака - изјавила је Антонија Нађ Косановић.

Екипа Србије у америчком фудбалу освојила је три златна одличја на Балкан Боулу, незваничном првенству Балкана.

Најсјајнију медаљу и пехар победника освојила је јуниорска селекција Србије (У19), која је убедљиво победила вршњаке из Словеније са 48:7. Дан раније одиграни су и флег фудбал турнири (бесконтактна верзија) на којима је селекција Србије у конкуренцији сениора и пионира (У15) освојила злате медаље. У женској конкуренцији најуспешније су биле гошће из Словеније.

На дводневном такмичењу учествовале су репрезентације Србије, Словеније, Хрватске и Алл стар Север тим Савеза америчког фудбала Војводине.

Организатори такмичења били су Српска асоцијација америчког фудбала (СААФ) и Савез америчког фудбала Војводине (САФВ), у сарадњи с управом Града Сомбора, Спортским савезом Града Сомбора, КАФ Целтис и Спортским центром „Соко" из Сомбора.

    Ко је на мрежи: 48 гостију и нема пријављених чланова