У ТОКУ ПРИЈАВЕ ЗА ДРУГИ УЛТРАМАРАТОН ОСИЈЕК-АПАТИН

 

Атлетски клуб "Апатин" и Удруга "Здраво трчање" из Осијека настављају заједничке активности у оквиру реализације прекограничне сарадње, које су отпочели прошле године. Након прошлогодишње успешне реализације премијерног Међународног прекограничног ултрамаратона Осијек-Апатин, отпочеле су заједничке припремне активности за организацију другог издања ове изузузетно важне спортске манифестације, која ће бити одржана у недељу, 18.12.2016. године.

За разлику од прошле године када је старт био у Осијеку а циљ у Апатину, ове године ће такмичари стартовати из Апатина (Бања Јунаковић) и трчаће до Осијека (Зелено поље). Дужина стазе је 50 километара, а траса трчања је следећа: Бања Јунаковић - Свилојево - Сонта - Богојево (гранични прелаз) - Ердут - Бијело Брдо - Сарваш - Неметин - Осијек.

У трци се бодују три категорије и то: појединачно (мушкарци, жене) 50 километара, штафете са две измене (20,2 км + 29,8 км) и штафете са три измене (20,2 км + 17,7 км + 12,1 км). Штафете се мењају у Србији, на граничном прелазу Богојево и у Хрватској у Бијелом Брду.

Старт трке ће бити 18.12.2016. године у 09.30 часова, испред главног улаза Бање Јунаковић, а подизање стартних бројева је на дан трке од 07,30 до 9 часова. Циљ ултрамаратонске трке је у Осијеку, а лимит трке је 6 сати и 30 минута.

Према речима организатора, до сада су пристигле пријаве такмичара из Турске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије, а више информација и пријаве за учешће могу се пронаћи на сајту www.somaraton.org.rs

    Ко је на мрежи: 45 гостију и нема пријављених чланова