ОДРЖАН ПЛИВАЧКИ МИТИНГ "XI ФЕНИКС 2016"

 

У суботу, 17.12.2016. године Сомбор је био домаћин традиционалног међународног пливачког митинга под називом "XI Феникс 2016", који организује пливачки клуб "Феникс". Овогодишње такмичење окупило је око 250 пливача из 20 клубова Хрватске и Србије.

Награду "Меморијал Ленарт Јелена - Цунца нени", у трци на 50 метара краул, освојила је Мила Секулић из ПК "Професионала" из Новог Сада. Државни рекорд у категорији до 12 година на 200 метара делфин оборио је Марко Бањанин, који је ову деоницу испливао у времену 2.24,19 и за то је награђен пехаром. Поред ових признања подељено је и 14 пехара у свих седам категорија, за најквалитетнији резултат по ФИНА бодовима на такмичењу.

Пливачки клуб Феникс је на такмичење изашао са 18 пливача, и освојио 10 златних, 13 сребрних, 3 бронзане медаље и један пехар. Најуспешнија такмичарка ПК "Феникс"на овом такмичењу била је ПАТРИЦИА РЕПМАН са 1 златном и 3 сребрне медаље, и пехаром за најбољу пливачицу у категорији, за трку на 200 метара краул 2,17,87 (518 фина бода). НАТАША КЉАЈЕВИЋ је освојила 3 златне медаље, а трку за пехар је изгубила због дисквалификације на 50 метара краул. БОГИШИЋ СОЊА је освојила 2 златне и једну бронзану медаљу. МИЛИЦА СТОЛИЋ и млади МИЛОШ МЕРКЛ су освојили по једну златну и две бронзане медаље, а 3 медаље је освојила и ИРИНА ЗЕЛИЋ, злато, сребро и бронзу. Четири медаље, 1 сребрну и 3 бронзане, освојио је НЕМАЊА БУКАЛОВ, а БАРБАРА РЕПМАН освојила је по једно злато и једно сребро. По једну медаљу су освојили: УРОШ ТЕПАВАЦ и МИЉАН МЕРКЛ сребро, и бронзу, АЛЕКСА ДУДУКОВИЋ, МИЛИЈАНА РАЈИНОВИЋ и ЈЕФИМИЈА ЗУРКОВИЋ. ЛУКА ДИМИТРИЋ и ЈОВАНА ВУКАС су испливали своје нове личне рекорде, док су први пут на такмичењу пливали ЛАНА МИЛОШЕВИЋ, АЛЕКСА МАНДИЋ и МИХАЈЛО ШАЛАЈИЋ.

Фениксовци су по броју медаља били трећи, док су по пласману медаља заузели четврту позицију, иза клубова "Нови Сад", "Спартак-Прозивка" Суботица и "11 април" Београд.

    Ко је на мрежи: 77 гостију и нема пријављених чланова