СОМБОРСКИ РУКОМЕТ ПРОСЛАВИО ЗНАЧАЈАН ЈУБИЛЕЈ

 

Сомборски  рукомет је у суботу, 17 децембра прославио значајан јубилеј – 60 година постојања клубова, а свечаност су организовали Женски рукометни клуб "Раванград" и Рукометни клуб "Сомбор".

Програм у градској хали „Мостонга“ отворила је Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа за област спорта, деце и  омладине, а потом су одигране утакмице најмлађих узрасних категорија (пионири и кадети) у мини рукомету. Поред домаћих, учешће су узеле и две еклипе Републике Хрватске и то из Белог Манастира и Винковаца, а резултат је био у другом плану.

Након тога, у просторијама Клуба уследила је свечана академија на којој су поред рукометаша и рукометашица готово свих генерација, међу којима су многе биле репрезентативке (Нимак, Наумов, Марјановић, Томановић, Шљукић), рукометних и спортских радника, приусуствовали и представници Рукометног савеза Војводине, Спортског савеза града Сомбора, Спортског центра „Соко“, као и донатори који су све ове године били уз клуб. Међу званицама су биле и Катарина Крпеж-Шлезак, капитен женске рукометне репрезентације Србије и репрезентативка Кристина Лишчевић, које су своја прва рукометна знања стекла у родном Сомбору.

У свом обраћању, хроничар и некадашњи члан управе клуба, Миле Војновић подсетио је на многе значајне резултате, нагласивши да све то треба да буде подстрек за даљи рад и још много, много јубилеја, а потом  су најзаслужнијима уручена признања за допринос и развој рукомета у Сомбору. Професору Јови Радаковићу који је заслужан за успех многих играча и играчица из нашег града, уручена је специјална плакета за животно дело.

    Ко је на мрежи: 39 гостију и нема пријављених чланова