ДЕВЕТИ РОЂЕНДАН АТЛЕТСКО-РЕКРЕАТИВНОГ КЛУБА „СОМАРАТОН“

 

У суботу, 09. фебруара 2019. године Атлетско рекреативни клуб "Сомаратон" је обележио девет година од оснивања. На пригодној свечаности се окупио велики број чланова клуба, а то је била прилика да се присутни осврну на протеклу годину која је била једна од успешнијх година за ’’Сомаратон’’ на свим пољима.

Пре свега, АРК "Сомаратон" Сомбор је у 2018. години наставио да добија нове чланове и један је од бројнијих клубова, како у граду тако и међу тркачким клубовима у држави. Не треба заборавити ни то да је клуб у прошлој години добио још једног државног вицепрвака у ултрамаратону, као и чланове који су бележили изузетне резулатате, посебно у женској конкуренцији. Тркачка лига "Сомаратон" која се одржава сваке суботе, окупља више од 40 тркача по колу и представља велики тркачки покрет који расте из дана у дан, како својим квантитетом тако и квалитетом и оствареним резултатима. Потврда доброг рада клуба дошла је пред крај године, добијањем организације државног првенства у полумаратону, које ће бити одржано у склопу јубиларног 40. Сомборског полумаратона у мају ове године. На скупу је закључено да је "Сомаратон" прерастао своје окружење и стао раме уз раме са највећим срединама у нашој држави те постао један од носиоца развоја трчања.

Као и ранијих година "Сомаратон" је доделио признања најуспешнијим члановима, која је уручио председник клуба Дамир Марковић. Плакету "Пуж" која се додељује за допринос развоја рекреативног трчања добила је Бојана Радовановић, дописница Радио телевизије Војводине за прилоге о активностима клуба. Плакете за изузетан спортски резулатат у 2018. години добили су Тијана Одобашић и Ђука Чељуска, док су плакете за први истрчани маратон добили Тамара Рњак, Биљана Везмар, Маја Бодрожић, Ђорђе Муњас и Милош Петровић. Награђени су и најуспешнији такмичари тркачке лиге "Сомаратон" за 2018. годину: Милош Кесић, Јосип Мајор, Зоран Николић, Мирјана Дошен, Даница Грујић Рњак и Весна Бјелан.

Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова