ВАЊА САВЕСКИ СА КАТА ТИМОМ ОСВОЈИЛА БРОНЗУ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

 

На Европском првенству у олимпијском каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре, селекција репрезентације Србије коју води наш суграђанин Петар Косановић остварила је највреднији резултат до сада. У дисциплини извођења ката екипно и појединачно, изабраници селектора Косановића освојили су две сребрне и две бронзане медаље. У овој карате дисциплини никада до сада репрезентација Србије није успела да освоји четири медаље на једном Европском првенству.

Репрезентација Србије је на 44. по реду Европском првенству у Бугарској освојила укупно седам медаља и то: једну златну, четири сребрне и две бронзане, а у свеукупном пласману по броју медаља заузела је шесто место. Шампионат је одржан у Софији а наступило је укупно 50 репрезентација са преко 1000 такмичара. Србију је представљао 41 такмичар, 26 у спортској борби и 15 у катама.

Изузетно вредан резултат остварила је Вања Савески, чланица Карате клуба "Сомборац" која је са ката тимом млађих сениорки освојила бронзану медаљу. Вања је капитен овог ката тима, за репрезентацију Србије наступила је први пут још као пионир, а ово је њен највреднији резултат до сада. Поред обавеза на Економском факултету у Новом Саду, Вања је и након петнаест година тренирања и даље изузетно посвећена каратеу, а резултат из Бугарске Вању Савески сврстава у најуспешније каратисткиње Сомбора.

Сомбор на шампионату у Софији представљала је и јуниорка Ана Дучић, такође чланица Карате клуба "Сомборац", која је наступила у јуниорском ката тиму Србије.

    Ко је на мрежи: 126 гостију и нема пријављених чланова