ВАТЕРПОЛО У СОМБОРУ ИМА И ТРАДИЦИЈУ И БУДУЋНОСТ

 

Ватерполо и пливачки спортови данас, као и развојни потенцијали пливачких спортова у Сомбору биле су теме о којима је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић разговарала са председником Управног  одбора Ватерполо савеза Србије Милорадом Кривокапићем и Живком Цвјетићанином, председником Скупштине Ватерполо савеза Србије. Разговору  су присуствовали и Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце и омладине, Драган Максимовић, председник Спортског савеза града Сомбора и Александар Димитријевић, председник Скупштине Ватерполо клуба „Полет“ Сомбор.

- Када је пливачки спорт у питању важну улогу има Пливачки клуб „Полет“ и на састанку смо утврдили заједничке смернице на решавању појединих проблема у пливачком спорту и ватерполу,  и договорили се да подржимо развојне потенцијале, казала је Голубовић.

Кривокапић се градоначелници захвалио на пријему и истакао да је сомборски ватерполо клуб најстарији клуб у бившој Југославији, да се ватерполо у Сомбору игра од 1907. године, те  да су били шампиони у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

- Драго ми је што су обновили свој рад на најбољи могући начин. Ватерполо клуб „Полет“ је један од ретких ватерполо клубова у држави који имају све категорије, односно седам такмичарских категорија, са близу 150 такмичара и велики број деце у млађим селекцијама. Ми будуће шампионе стварамо из наше базе и надамо се да  ћемо и у будућности имати репрезентативце из Сомбора, а у женском ватерполу већ имамо репрезентативку из Сомбора. Ватерполо спорт је најтрофејнији спорт Србије, спорт са којим се Србија поноси и надамо се да ћемо остваривати овакве спортске резултате и у будућности. Захваљујем се градоначелници што је препознала ватерполо спорт у свом граду и што ће Ватерполо клуб „Полет“ имати подршку Града, рекао је Кривокапић. Председник Скупштине ВС Србије Цвјетићанин је разговор са градоначелницом и њеним сарадницима оценио као садржајан и усмерен ка будућности.

- Овде нас је окупио поглед у будућност и разговор је био усмерен у том правцу. Град са таквом историјом, таквом традицијом  мора да нађе смер и тренд којим треба да иде у развоју ватерпола Очекујемо да Сомбор поред Јокића у кошарци изнедри и једног ватерполисту који  ће бити светска класа и на понос граду, истакао је Цвјетићанин.

    Ко је на мрежи: 118 гостију и нема пријављених чланова