УСПЕШНО ОКОНЧАНА МАНИФЕСТАЦИЈА СОМБОРСКО СПОРТСКО ЛЕТО

 

Град Сомбор је у сарадњи са Спортским савезом Града  Сомбора, Спортским центром „СОКО“, Црвеним крстом и ОШ „Доситеј Обрадовић“ на градском купалишту „Штранд“ први пут ове године организовао манифестацију „СОМБОРСКО СПОРТСКО ЛЕТО 2017“ у периоду од 17. до 23. јула 2017.

Манифестацију су подржали Покрајински секретаријат за спорт и омладину, организације Спорт за све Војводине и Савез за фитнес и рекреацију Србије.

Први пут у Сомбору посетиоци су могли да виде на делу у истом простору на отвореној сцени протагонисте наоко различитих спортова: базичних, борилачких, индивидуалних али и колективних, и то у заједничкој поруци:

СВИ МОЖЕМО ЗАЈЕДНИЧКИ ДА МОТИВИШЕМО НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, ГРАЂАНСТВО, ЉУДЕ КОЈИ СЕ НИСУ АКТИВНИ БАВИЛИ СПОРТОМ ДА ПОВЕДУ ВИШЕ РАЧУНА О ОДРЖАВАЊУ СВОГ ЗДРАВЉА.

Манифестацију су посећивали деца и омладина из околних насељених места.

На „СОМБОРСКОМ СПОРТСКОМ ЛЕТУ“ је кроз „Школице спорта“ представљено укупно тринаест спортова и једна спортска активност, на којој су деца, млади и одрасли били у могућности да се упознају са различитим видовима спорта и опробају се у њима. Представљени су ватерполо, кошарка, одбојка, рукомет, кајак, савате, бокс, шах, џудо, фудбал, биатлон, кросмингтон и полигон спретности.

Представљена је и нова спортска грана, која до тада није постојала у Сомбору, и за коју су грађани посебно исказали интересовање – кајак на мирним водама.

Дневно је више 150 од људи, у периоду од 17,00 до 20,30 часова, пробало да вози кајак и стекло основе одржавања равнотеже у истом, с поносом је изјавила Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа задужена за спорт и омладину, инче бивша олимпијка у кајаку.

Поред спортских активности, захваљујући Црвеном Крсту из Сомбора, Омладинском клубу и Друштву подводних активности из Сомбора организован је низ интересантних креативних и едукативних радионица у којима су деца и њихови родитељи, али и млади, били у прилици да сазнају нешто више о здравим стиловима живота, добровољном давалаштву крви, превенцији повреда, болести зависности и другим опасности које вребају младе. Посетиоци радионица су имали несвакидашњу прилику да виде симулацију дављења, спасавања и реанимације утопљеника.

Током креативних радионица малишани су правили рам за фотографије од шкољки, лепезе, ветрењаче, исликавали су велике слике, плакате и платно, и играли се посебно дизајнираним играчкама намењеним побољшању моторике и логике код малишана.

Укупно 1100 деце активно је учествовало у радионицама, а њихово учешће у спорту су надгледали стручни тренери и спортски радници.

За време трајања манифестације реализована је и хуманитарна акција „ДРУГ ДРУГУ“ у склопу које су грађани Сомбора доносили играчке и донирали их Црвеном крсту, који их је затим проследио породицама у стању социјалне потребе.

У суботу, 22. јула је организовано такмичење у полигонима спретности за најмлађе, као и такмичење у згибовима, склековима, пропадању и Street Work out- у, новој дисциплини веома популарној међу младима у Сомбору. Сви учесници у спортским такмичењима и креативним радионицама су били награђени, а за освајаче првог, другог и трећег места обезбеђене су посебне награде.

У склопу Сомборског спортског лета су организован је и традиционални 9. Илиндански завичајни спортски сабор у организацији Удружења „Коријени“ из Сомбора, као и ватерполо такмичење.

Захваљујући Спортском Центру „СОКО“, улаз на градско купалиште „Штранд“ био бесплатан свима који су учествовали у активностима.

    Ко је на мрежи: 100 гостију и нема пријављених чланова