ВЛАДИМИР ТОРБИЦА ЗАВРШАВА ИГРАЧКУ КАРИЈЕРУ
foto: Starsport
ВЛАДИМИР ТОРБИЦА ЗАВРШАВА ИГРАЧКУ КАРИЈЕРУ

Сомборац Владимир Торбица, дугогодишњи капитен Фудбалског клуба „Спартак“ из Суботице завршава своју играчку каријеру.

Торбица је рођен 20. септембра 1980. године у Сомбору, где је и почео да тренира фудбал. Носио је дрес сомборског „Радничког“ у свим млађим селекцијама, где му је први тренер био Славко Антић и са непуних 16 година дебитовао за сениорску екипу сомборског друголигаша у том периоду. Каријеру је наставио у „Младости“ из Апатина која се тада такмичила у Другој лиги, а потом и у суперлигашком друштву. У клубу из града на левој обали Дунава, Торбица је провео тачно деценију, где је био капитен, да би након иступања апатинаца из Супер лиге по окончању сезоне 2006/07, на позив председника Драгана Симовића прешао у редове трећелигаша Златибор воде. Имали су челници клуба из Хоргоша зацртану визију, створили тим за успехе, а потом се фузионисали са Спартаком и стигли до елитног ранга такмичења.

Растао је Спартака, а са њим и Владимир Торбица. Постао је легенда клуба и миљеник навијача, јер је 12 година остао веран клубу са севера Бачке. Капитенску траку носио је деценију и у том периоду исписао најлепше странице историје клуба. Одиграо је укупно 356 утакмица у плаво – белом дресу и постигао 51 гол.

Могао је Владимир Торбица својим знањем, квалитетом, талентом и умећем које је демонстрирао на терену да понесе дрес и већих клубова, али је он остао веран „голубовима“ пуних 10 година. С правом је носио капитенску траку, био вођа на терену, али и ван њега. Најбољи пример младим играчима како треба да се понаша врхунски спортиста и професионалац. За 10 година капитенског стажа у Спартаку, Торбица је успео два пута да изведе екипу на међународну сцену и то ће се памтити!

Дошао је тренутака да се Владимир Торбица опрости од играчке каријере, али не и Спартака. Неће више носити капитенску траку, али ће остати и даље веран „голубовима“ и бити важна карика у клубу.

Спартак 22. маја испраћа Владу у играчку пензију, а у част дугогодишњег капитена дрес са бројем осам биће повучен из употребе.

– После ревијалне утакмице 22. маја, опроштајне за нашег капитена, дрес са бројем осам се повлачи из оптицаја и више се неће носити из захвалности Владимиру Торбици за године проведене у клубу, рекао је председник Суботичана Драган Симовић. Направићемо опроштај какав доликује играчу и капитену као што је Владимир Торбица. Велики дан за Спартак биће 22. мај. Одржаће се Скупштина клуба, одиграти ревијална утакмица у његову част, а потом приредити и свечана вечера у ресторану „Спартак”. (Извор: fudbal.hotsport)

 

Оставите одговор

Close Menu