ЗА ПУТЕВЕ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА! НАЈВАЖНИЈА БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА СОМБОР-ВРБАС
ЗА ПУТЕВЕ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА! НАЈВАЖНИЈА БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА СОМБОР-ВРБАС

Заменик градоначелнице града Сомбора Антонио Ратковић и градски већник задужен за комуналну област Мирослав Ковачић, присуствовали су јуче у Апатину састанку са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоранаом Михајловић.

Министарка Михајловић одржала је састанак са начелником Западнобачког управног округа, Душаном Марјаном и представницима локалних самоуправа Сомбора, Апатина, Куле и Оџака, а потом и засебан састанак са председником општине Апатин Миланом Шкрбићем и његовим сарадницима.

Како је истакла, потпредседница Владе желела је из прве руке да чује на који начин министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, може да помогне локалним самоуправама Западнобачког округа. У складу са тим, договорени су конкретни кораци у спровођењу већ договорених пројеката.

  • Мислим да је данашњи састанак значајан зато што смо управо сада говорили где смо стали са инфраструктурним радовима, шта је то што ће се ове године завршавати, шта је то што ћемо радити 2020. године. Могу да кажем да је на данашњем састанку договорено да у области одржавања и реконструкције путева, за 2019. и 2020. годину уложимо 4,5 милијарде динара, а то није мали новац. То су углавном путеви, једним делом локални, али и државни, који ће се реконструисати, истакла је министарка Михајловић.

Министарка је посебно нагласила важност будуће брзе саобраћајнице од Сомбора до Врбаса.

  • Желим да информишем јавност да радимо техничко-пројектну документацију Врбас-Кула-Сомбор. Када она буде готова видећемо какве су процене о потребним инвестицијама, али оно што је важно је да ће Влада Републике Србије у свом буџету за 2020. годину претпоставити и ставити и изградњу ове саобраћајнице, бар у оном делу колико може бити учешће Владе Републике Србије. Наредних месеци ћемо размишљати о томе како ћемо наћи извор финансирања. Најважнија ствар јесте документација и мислим да је то суштински најважније за овај део Србије.

Обраћајући се новинарима, заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић, истакао је, како је на самом састанку изнета сва проблематика која тишти грађане Сомбора, те да се само заједничким снагама доста тога може решити.

  • Поједини радови су увелико у току заједно са Путевима Србије, а сигуран сам да ће све оно што смо данас предложили и са чиме смо упознали министарку, бити ускоро заједничким снагама и решено, рекао је Ратковић.

Посета потпредседнице Владе, потврда је најаве председника Србије, Александра Вучића, да ће Западнобачки округ бити у фокусу када је обнављање инфраструктуре у питању, као и то да се очекује убрзани развој овог региона.

 

Оставите одговор

Close Menu