31 МИЛИОН ДИНАРА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ТРИ КИЛОМЕТРА АТАРСКОГ ПУТ АЛЕКСА ШАНТИЋ-АГРИСЕР
31 МИЛИОН ДИНАРА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ТРИ КИЛОМЕТРА АТАРСКОГ ПУТ АЛЕКСА ШАНТИЋ-АГРИСЕР

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима обишла је радове на завршници прве фазе реконструкције атарског пута у МЗ Алекса Шантић, који води ка делу компаније Агрисер.

Предмет реконструкције у првој фази је део атарског пута на парцели 1788 К.О. Алекса Шантић у дужини од 1196,65 метара док је пројектом обрађена реконструкција пута од насељеног места Алекса Шантић до компаније „Фереро“, у укупној дужини од 3035 метара. Ова компанија на 700 хектара узгаја лешник за потребе светски признате компаније „Фереро“

Према речима градоначелнице, и ова реконструкција атарског пута ради се из буџетских средстава намењених пољопривреди.

  • Све што град приходује од пољопривреде, а то су пре свега средства од лицитација пољопривредног државног земљишта, наменски се троши за реконструкцију атарских путева на територији града Сомбора, како би пољопривредницима помогли у остваривању бољих производних резултата. Тако ће се овај пут уз подршку града Сомбора и покрајинског секретаријата за пољопривреду проширити, тако да ширина пут буде 5,5 метара а то значи да ће бити двосмеран и омогућиће лакши превоз робе, рекла је Душанка Голубовић.

Извођач радова по спроведеној јавној набавци је „Војпут“ ДОО Суботица, а укупна вредност радова је 31.079.382,42 динара са ПДВ-ом, од којих је учешће Покрајине 12.613.049,37 а град Сомбор радове финансира у износу од 18.466.333,05 динара.