АКТИВИРАН СМС БРОЈ ЗА ПОМОЋ РАДЕТУ ПЕУРАЧИ
АКТИВИРАН СМС БРОЈ ЗА ПОМОЋ РАДЕТУ ПЕУРАЧИ
  • Категорија:Друштво

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић је активирала СМС број за прикупљање новчаних средства за десетогодишњег Сомборца, Радета Пеурачу. Да би помогли нашем малом сугађанину, упишите 687 и пошаљите СМС на број 3030.

Раде је до марта 2019. године био весело, зивахно и здраво дете, велика причалица. Тренирао је џудо и уживао у дружењу са другарима. Безбрижно детињство прекинуо је бол у стомаку.

Прва помисао доктора била је да је у питању слепо црево. Након започете операције, примећују да је у питању нешто сасвим друго. Доктор саопштава да је у питању тумор, види се промена на репу панкреаса, али извориште тумора се не зна.

Одлучује се да се започне са хемиотерапијама, а мали Раде је храбро и јуначки поднео примену свих циклуса хемиотерапије. Реакција је била добра, видео се помак на боље и по Радету и по магнетним снимцима. Све је указивало на то да се овај храбри дечак опоравља и да ће све полако доћи на своје.

После четвртог циклуса, одрађено је магнетно снимање и саопштено је да је панкреас сада чист и да је могуће хируршким захватом одстранити реп. Приликом операције, доктори одлучују да не дирају панкреас јер је цела трбушна марамица захваћена и прекривена малигним ћелијама. Тада сазнају да је можда ипак у питању недиферентни тумор трбушне марамице.

Коначна дијагноза је неуроендокрини карцином панкреаса са карцинозом на трбушној марамици. У нашој земљи нису имали овакав случај и прогнозе за Радета нису ни мало светле. Да би Раде наставио лечење у иностранству потребна му је наша помоћ.

Помозимо Радету! Упишите 687 и пошаљите СМС на 3030.

Жиро рачуни родитеља:
Предраг Пеурача 340-32620329-12 (Erste banka)
Дева Пеурача 160-5800101559690-46 (Intessa banka)

Рачуни фондације БУДИ ХУМАН – Александар Шапић:
динарски: 160-552128-64
девизни: 00-540-0004232.6
SWIFT/BIC: DBDBRSBG