АНТОНИО РАТКОВИЋ НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА
АНТОНИО РАТКОВИЋ НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК СОМБОРА
  • Категорија:Политика

На данашњој конститутивној седници града Сомбора верификовани су мандати 61 одборника, а већина од њих је реизабрана, јер су имали мандат у петходном периоду. Убедљива скупштинска већина је за новог градоначелника Сомбора изабрала досадашњег заменика градоначелника града Антониа Ратковића са изборне листе СНС Александар Вучић – „За нашу децу“, док је са исте листе за председника Скупштине града изгласан Зоран Рус.

У градском парламенту налази се седам политичких опција, а 39 одборничких мандата је са листе СНС, по пет имају представници СПС – ЈС , СВМ и Ново лице Сомбора – ПОКС. По два одборничка мандата припала су листи СРС и Коалициона листа Војвоðански фронт – уједињени за демократски Сомбор, док је Метла освојила три одборничка мандата.

Мастер инжењер шумартсва Антонио Ратковић са изборне листе СНС обављаће убудуће функцију градоначелника града Сомбора, а његову кандидатуру је тајним гласањем подржало 54 одборника од 61. За заменика градоначелника изабрана је Љиљана Тица (СНС). Приоритети новог градоначелника су наставак започетих пројеката, развијање града и изградња путне инфраструктуре.

  • Оно чиме ћемо се руководити је довођење нових инвеститора, завршетак изградње индустријске зоне, експропријација и куповина одређених парцела земљишта да бисмо индустријску зону још више проширили и комунално опремили. Такође, посебну пажњу обратићемо на наша насељена места, као и салашарска насеља, јер наша села заслужују много више, рекао је Ратковић, градоначелник града Сомбора.

Са одборничке листе СНС изгаласни су нови председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус, заменик председника Скупштине Радомир Лекић и секретар Душанка Голубовић.

  • Као председник Скупштине не могу да будем острашћен, морам да будем непристрасан, да поштујем Устав Републике Србије, пословник о раду Скупштине, као и Статут града Сомбора и на тај начин заиста омогућим да ово постане један највиши демократски дом у граду. Данашња седница Скупштине показала је да није било трзавица, јер заиста се види да су грађани препознали рад СНС, која је овај град водила у претходне четири године, казао је Зоран Рус, председник Скупштине града Сомбора.

Конституисањем Скупштине града Сомбора изабрани су сви извршни органи власти, а мандати девет чланова Градског већа изгласани су скупштинском већином из редова СНС, СПС – ЈС и СВМ-а.

Поред градоначелника и његове заменице, Градско веће чине: за област финансија и привреде Сава Дојић, за област комуналне делатности и инвестиција Мирослав Ковачић, за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, за област пољопривреде Борис Буловић, за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић, за област равноправност полова Слађана Радин, за област социјалне заштите Дарко Смиљанић, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић и за област културе и образовања Борислав Станичков. (РТВ, Сомборњуз)