БАЧКИ БРЕГ ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ВЕКОВА ПОСТОЈАЊА
БАЧКИ БРЕГ ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ВЕКОВА ПОСТОЈАЊА
  • Категорија:Друштво

Мештани Бачког Брега су у недељу, 25.08.2019. године прославили јубилеј, 700 година од појаве првих писаних докумената који говоре о насељу Берег.

Централни програм одржан је на летњој позорници где су многобројни посетиоци имали прилику да чују о историји Бачког Брега и да виде наступе берешких тамбураша и чланова ХКУД „С.С. Крањчевић“.

У име домаћина присутне је поздравио заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић.

  • Ово данас је доказ да једна месна заједница, заједно са удружењима грађана, уз одређене напоре може да организује једну овакву манифестацију, а све уз подршку Града Сомбора, истакао је Ратковић.

Секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак поручио је да ће Влада Републике Србије, Аутономна покрајина Војводина, као и Западнобачки округ и Град Сомбор и у будуће чувати и неговати традицију, али и да ће се наставити да раде на опремању села како би његови мештани имали што боље услове за живот у њему.

У оквиру прославе организована је и изложба „Седам столећа Бачког Брега 1319-2019.“ изложба слика са ликовне колоније „Групе 76“, као и дечијих слика. Чланице удружења „Брежанке“ са другим мештанкама припремиле су колаче и пецива за госте, а представили су се и чланови Добровољног ватрогасног друштва „Бачки Брег“ .

Пре почетка централног програма гости су имали прилику да обиђу Цркву светог Миховила и „Шокачку кућу“.