БРЖЕ РЕШАВАЊЕ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА УЗ ПОМОЋ АПЛИКАЦИЈЕ „ПРИЈАВИ КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМ“
БРЖЕ РЕШАВАЊЕ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА УЗ ПОМОЋ АПЛИКАЦИЈЕ „ПРИЈАВИ КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМ“
  • Категорија:Друштво

Градска управа града Сомбора велику пажњу поклања електронским услугама како би грађанима омогућила лакшу, бржу и ефикаснију комуникацију са градским структурама без непотребног трошења времена. Ради се о веб апликацији „Пријави комунални проблем“ тако да грађани непрописно паркирање, напуштено возило, дивље депоније, оштећене контејнере, оштећене клупе или неки други проблем, могу пријавити и уз помоћ ове апликације.

Путем веб апликације ’’Пријави комунални  проблем’’ становници свих насељених места на територији града Сомбора су у прилици да на једноставан и брз начин пријаве комунални проблем било које категорије. На овај начин омогућава се стална комуникација са грађанима и решавање проблема уз њихову помоћ, а избегавају се процедуре и папирологија које су грађанима компликоване и заморне.

Уз помоћ ове апликације грађани имају могућност да брзо и једноставно пријаве комунални проблем на територији града Сомбора и то једноставним коришћењем властитих паметних мобилних телефона. Након што се посети адреса www.prijavi.rs (или скенира QR код), попуне основне подаци о проблему, на лицу места фотографише се одређени комунални проблем и проследи пријава, а надлежне градске службе га решавају у најкраћем могућем року. Апликација користи (уколико то корисник дозволи) ГПС помоћу којег се одређује тачна локација на којој се одређени проблем налази, а у циљу да би надлежне градске службе могле да га реше у најкраћем могућем року. Локација корисника односно локација комуналног проблема помоћу ГПС није обавезујућа, односно уколико корисник не жели да активира локацију на свом телефону пожељно је да у поље „Опис проблема“ наведе локацију, у супротном без локације комуналног проблема решавање истог је отежано односно онемогућено. Корисник није дужан да апликацији дозволи коришћење локације уређаја.

Апликацију грађани могу користити и као анонимни корисници односно без обавезе остављања своје маил адресе и имена и презимена.

Као град који развија нове моделе и начине комуникације са грађанима, овим путем позивамо све савесне грађане да активно користе апликацију „Пријави комунални проблем“ и на тај начин помогну да учинимо наш град још лепшим и уређенијим, поручују из Локалне самоуправе.