ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА ПРЕДСТАВУ „ТАРТИФ“ НА ТЕАТАР ФЕСТУ
ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА ПРЕДСТАВУ „ТАРТИФ“ НА ТЕАТАР ФЕСТУ
  • Категорија:Култура

На 22. Театар фесту „Петар Кочић“ у Бања Луци, вишенаграђивана представа „Тартиф“ Српског народног позоришта рађена у корподукцији са Народним позориштем Сомбор, понела је четири признања.

„Тартиф“, редитеља Игора Вука Торбице и овога пута понео је награду за најбољу представу, док је редитељ добио признање за најбољу режију.

Млада и талентована Хана Селимовић, својим шармом још једном је освојила срца присутних као и жирија те заслужено понела награду за најбољу глумицу, док је Саша Торлаковић добио награду за најбољег глумца.

Према одлуци жирија, у саставу др Луке Кецмана, Селимира Радуловића и Милоша Латиновића, Селимовићева је дочарала лик комплексне жене која је спремна на рушење свега постојећег да би се остварила њена истина, док је Торлаковић остварио висок степен игре којом је демонстрирао потпуно познавање широке лепезе глумачког изражавања.

Наредна станица представе „Тартиф“ је Александровац. Александровачкој публици представиће се на 6. Позоришном фестивалу „Буцини дани“ 13. јуна. (РТВ)