ДЕЛО ИВЕ АНДРИЋА ПРВИ ПУТ НА ДАСКАМА СОМБОРСКОГ ТЕАТРА
ДЕЛО ИВЕ АНДРИЋА ПРВИ ПУТ НА ДАСКАМА СОМБОРСКОГ ТЕАТРА
  • Категорија:Култура

Премијера представе „Травничка хроника“ у адаптацији, драматизацији и режији Никите Миливојевића одржаће се у среду, 16. октобра, у 20 часова, на Великој сцени Народног позоришта Сомбор.

Након невероватног копродуцентског успеха у раду на представи Тартиф Игора Вука Торбице, Народно позориште Сомбор и Српско народно позориште, Нови Сад, у завршној су фази рада на представи коју режира Никита Миливојевић.

Занимљиво је да је ово не само први пут да се неко Андрићево дело драматизује у Сомбору, већ и први пут да реномирани српски редитељ Никита Миливојевић режира у сомборском Театру.

У овом двоструком првенцу играју: Марија Меденица, Југослав Крајнов, Тијана Марковић, Бранислав Јерковић, Александар Гајин, Душан Јакишић, Небојша Савић, Мирослав Фабри, Душан Вукашиновић, Нинослав Ђорђевић, Зоран Карајић, Марко Савковић, Владимир Милојевић, Соња Исаиловић, Иван Ђурић, Марко Марковић.

Композитор је Димитрис Камаратос, за сценски покрет и вокални тренинг задужена је Амалија Бенет,сценографи су Никита Миливојевић и Жељко Пишкорић, костимограф Марина Сремац. (РТВ)