ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ – ТАЊА НЕДЕЉКОВ, НАЈБОЉА МЕЂУ НАЈБОЉИМА
ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ – ТАЊА НЕДЕЉКОВ, НАЈБОЉА МЕЂУ НАЈБОЉИМА
  • Категорија:Друштво

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је на пријему ђака генерације основних и средњих школа са територије града Сомбора, уручила награде најбољим „малим“ и „великим“ матурантима у школској 2018/2019. години и најбољој матуранткињи генерације Тањи Недељков, будућем стипендисти града током високошколског образовања.

Градоначелница је изразила задовољство што и ове године град може да награди најбоље ученике.

  • И прошле године трудили смо се да дамо неке резултате и помаке у области нашег образовања поправљајући фасаде, сређујући просторе у којима деца уче, опремајући различите кабинете, али сав тај наш посао је потпуно узалудан ако нема вас који ћете то да користите, и вас који ћете из тога да извучете максимум и да дате најбоље резултате, јер сте највише напора уложили управо у себе и свој резултат. Током прошле године обележили смо 240 година од када је основана Норма у Сомбору, најстарија школа за образовање учитеља у нашој земљи и на ту смо чињеницу као Сомборци посебно поносни, али нас та чињеница обавезује да увек имамо добре, паметне ђаке, да имамо образоване генерације с којима ћемо се као са вама данас поносити и у будућности. Током прошле године утврдили смо и нову мрежу школа. Неко ће рећи да она можда није била визионарска. Ја се надам да ће време и наша истрајност показати да је ипак било супротно. Наша је жеља да свако насељено место у граду има школу. Зато што је школа извор знања, а у знању је и култура, и образовање, и спорт, и друштвена наградња, али и база из које сви почињемо, настављамо и живимо до краја живота. Свакако је најважније да локална самоуправа, али и свако од нас као појединац не посматра живот као један стицај околности, него као један јасно зацртан план у коме знамо шта желимо, који су наши циљеви и знамо да пронађемо пут и начин како да те своје циљеве и остваримо, истакла је градоначелница и пожелела свим награђеним ученицима да овако наставе и у будуће, честитајући на до сада постигнутим резултатима и пожелела још много нових циљева и много великих победа у животу.

Најбољи матуранти основних школа награђени су десетодневним летовањем на Балатону у Мађарској и плакетом, а средњошколци плакетом и новчаном наградом у износу од 10.000,00 динара.

Најбоља матуранткиња средњих школа, Тања Недељков, матурант Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор, награђена је и дипломом, а као најбоља, током редовних студија на неком од државних факултета, примаће стипендију града.

Та стипендија ће износити 40 одсто просечне бруто зараде у Републици Србији, а потписивање Уговора о додели стипендије обавиће се током септембра 2019. године.

Ђаци генерације основних школа: Марко Блануша, ОШ „Аврам Мразовић“ – Сомбор, Теодора Топалов, ОШ „Никола Вукићевић“ – Сомбор, Јана Голубовић , ОШ „Доситеј Обрадовић“ – Сомбор, Лазар Зубовић, ОШ „Иво Лола Рибар“ – Сомбор, Милана Панић, ОШ „Братство-јединство“ – Сомбор, Јована Чанковић, ОШ „Огњен Прица“ – Колут, Јована Пуповац, ОШ „Лаза Костић“ – Гаково, Адам Балог, ОШ „Киш Ференц“ – Телечка, Лео Фејеш, ОШ „“Братство-јединство“ – Бездан, Леа Баги, ОШ „“Братство-јединство“ – Светозар Милетић, Наташа Миланко, ОШ „Петар Кочић“ – Риђица, Андреј Оватрлов, ОШ „Бранко Радичевић“ – Стапар, Ноеми Хеђбели, ОШ „Петефи Шандор“ – Дорослово, Стефан Шеша, ОШ „Иван Горан Ковачић“ – Станишић, Алекса Марик, ОШ „Моша Пијаде“ – Бачки Брег, Милица Манојловић, ОШ „Никола Тесла“ – Кљајићево, Ана Ђипанов, ОШ „22. Октобар“ – Бачки Моноштор,Ана Кекић, ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља, Кристина Бранчић, ШОСО „Вук Караџић“ – Сомбор

Ђаци генерације средњих школа: Стеван Хорн, Средња пољопривредно-прехрамбена школа, Тања Недељков, Гимназија „Вељко Петровић“, Никола Шарић, Средња економска школа, Денис Зетовић, Средња школа „Свети Сава“, Марина Зелић, Школа за основно и средње образовање „Вук Караџић“, Јован Зубовић, Средња техничка школа, Јелена Седоглавић, Средња медицинска школа „Др Ружица Рип“, Ања Недељков, Музичка школа „Петар Коњовић“.

Најбољим ученицима награде је уручила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а постигнут успех честитао им је и начелник школске управе Сомбор Борислав Станичков, као и представнице Кола Српских сестара из Сомбора.