ДРЖАВА КУПУЈЕ СТАНОВЕ У СОМБОРУ! ПОНУДЕ СЕ ПРИМАЈУ ДО КРАЈА АВГУСТА
ДРЖАВА КУПУЈЕ СТАНОВЕ У СОМБОРУ! ПОНУДЕ СЕ ПРИМАЈУ ДО КРАЈА АВГУСТА
  • Категорија:Друштво

Комесеријат за избеглице и миграције Републике Србије и Јединица за управљање пројектима у јавном сектору доо Београд у сарадњи са представницима Града Сомбора, одржала је у Сомбору састанак на тему промоције Потпројекта СРБ7 и анимације тржишта, а у циљу побољшања видљивости пројекта.

Потпројекат СРБ7 обухвата модел стамбеног решења – куповине станова у јавну својину Републике Србије, а станови ће бити додељени у закуп изабраним корисницима са могућношћу куповине. Када је у питању Сомбор, по речима Жељка Јањића координатора у Комесеријату за избеглице Западнобачког округа, станови ће бити купљени за 25 корисника.

Станови се купују на тржишту кроз поступак прикупљања писмених понуда и избора најбољих понуђача.

На састанку су поред Агенције за продају некретнина, присуствовали и наши суграђани заинтересовани за продају својих стамбених објеката, како би се информисали о свим детаљима поступка.

Рок за подношење писмених понуда истиче 31. августа 2019. године, а понуде се могу доставити и у канцеларију градског повереника за избегла и прогнана лица у згради Жупаније канцеларија 62.

Детаљније информације се могу добити на сајту Комесеријата за избеглице у делу Актуелни конкурси или на страници Јавни позиви – Стамбене потребе избеглица, где се могу преузети текстови јавних позива и образац понуде.