ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: ЈУЛ БЕЗ ВЕЛИКИХ ВРУЋИНА
ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: ЈУЛ БЕЗ ВЕЛИКИХ ВРУЋИНА

У Сомбору данас мало до умерено облачно време са сунчаним интервалима и највишом дневном температуром од 30 степени. У другом делу дана ће бити услова за ређу појаву пљускова.
Метеоролози за сутра најављују променљиво облачно, топло и нестабилно време. Јутарња температура ће бити око 20, а максимална дневна 32 степена. Током ноћи ка четвртку су могући пљускови са грмљавином и краткотрајне временске непогоде.

У петак се очекује облачно и нестабилно време, са локалним пљусковима и грмљавином. Јутарња температура ће бити 20, а максимална дневна око 30 степени.

Метеоролошки портал Војводинаметео је објавио да ће према предвиђањима EFFIS-а (Европски информациони систем за шумске пожаре) у сарадњи са ECMWF (Европски центар за средњорочну прогнозу времена) током јула већина дана бити са температурама око и мало испод нормале, а падавине ће бити у нормали односно изнад.

Након врелог почетка јула, период од 6 до 19. јула би требао бити хладнији од просека, док би онда до краја месеца температуре биле у границама нормале, према прогнози EFFIS-а, односно ECMWF-а.

Када говоримо о падавинама, према најновијим прорачунима оне ће бити у границама и мало изнад нормале, док ће у периоду између 13 и 19. јула бити и већег суфицитарног одступања у односу на нормалу за тај период године и наше поднебље, пише Војводинаметео.