ФОНДАЦИЈА СОМБОРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ДОДЕЛИЛА ПРВЕ СТИПЕНДИЈЕ
ФОНДАЦИЈА СОМБОРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ ДОДЕЛИЛА ПРВЕ СТИПЕНДИЈЕ
  • Категорија:Друштво

Сомборска Гимназија “Вељко Петровић” је у суботу, 19.октобра обележила Дан школе. Тим поводом организован је радни састанак о плановима и активностима школе на тему “У сусрет обележавању 150 годишњице постојања и рада Гимназије “Вељко Петровић”, а након тога је одржан и свечани део, у којем је изведен културни програм, а најбољима ученицима додељене су дипломе и награде.

Традиционално признање “Истакнути пријатељ Гимназије “Вељко Петровић” ове године добио је светски познати уметник Петар Пеђа Ђаковић, аутор витража у холу установе.

Изненађење за све присутне на манифестацији је била најава директора ове школске установе, да је “Фондација Гимназије” одлучила да додели три једногодишње стипендије за три ученика. Стипендије су добили Андреј Кукурузар, Марија Ћирић и Ленка Настасић. Ово су прве стипендије које додељује Фондација и са том праксом ће се наставити, рекао је директор Гимназије Ладислав Фекете.

Свечаности су присуствовали градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић, члан градског већа задужен за културу и образовање Немања Сарач, начелник Школске управе Борислав Станичков и други гости, а међу њима бивши ђаци и професори као и академик Иван Гутман, први добитник признања “Истакнути пријатељ Гимназије” и овогодишњи добитник “Октобарске награде Града Сомбора”.