ГРАД КУПИО ДВА ТЕРЕНСКА ВОЗИЛА ЗА ПОТРЕБЕ СОМБОРСКОГ ДОМА ЗДРАВЉА
ГРАД КУПИО ДВА ТЕРЕНСКА ВОЗИЛА ЗА ПОТРЕБЕ СОМБОРСКОГ ДОМА ЗДРАВЉА
  • Категорија:Друштво

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је уручила кључеве два теренска возила марке Дачиа Сандеро директорици Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“. Возила ће користити теренска служба (патронажне сестре, лабораторија и др).

  • Град Сомбор деценију уназад као оснивач Дома здравља активно помаже у обављању њихове делатности и остваривању пуне здравствене заштите, када је у питању примарна здравствена заштита на територији Града Сомбора. Ова теренска возила набављена су на иницијативу Дома здравља, ради решавања њихових потреба и потреба грађана Сомбора да добију квалитетнију услугу здравствене заштите, те отуда 2019. годину завршавамо доделом ових возила у нади да ће то поспешити и квалитет услуга Дома здравља на нашој територији. И у складу са нормативима које постоје у здравственој заштити, недовољно су препознате амбуланте у нашим насељеним местима, отуда Град Сомбор већ неколико година уназад омогућава опстанак како амбуланти тако и здравствених станица, рекла је градоначелница.
  • Поред финансирања рада самих запослених на остваривању здравствене заштите, за нас је приоритет и улагање у опрему који ћемо наставити и током следеће године, обезбеђујући у наредној години 10 милиона више у односу на ову и претходне године, како би квалитетније остваривали ове циљеве, истакла је Душанка Голубовић.

Захваљујући се на донацији др Емеше Ури је истакла да је ово десето возило у задњих пет година које је Град Сомбор купио за потребе Дома здравља

  • Веома сам поносна и сваком приликом наглашавам да је Сомбор пример добре сарадње између Градске управе и једне овакве здравствене институције која пружа услуге свим становницима и надам се да ћемо и даље унапређивати ову нашу сарадњу, све у правцу добробити становништва и да ће наше услуге бити још приступачније и служити за пример свим осталим градовима у нашој земљи, истакла је др Емеше Ури директорица Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“.

У име Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“, др Емеше Ури је градоначелници Сомбора уручила захвалницу за досадашњи допринос у раду и остваривању циљева ове установе.