ГРАД ПОТПИСАО УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ СА ТАЊОМ НЕДЕЉКОВ, ЂАКОМ ГЕНЕРАЦИЈЕ
ГРАД ПОТПИСАО УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ СА ТАЊОМ НЕДЕЉКОВ, ЂАКОМ ГЕНЕРАЦИЈЕ
  • Категорија:Друштво

Градоначелница Душанка Голубовић је јуче у име Града Сомбора потписала уговор о стипендирању са ђаком генерације средњих школа, Тањом Недељков која је уписала Биохемијско инжењерство и биотехнологију на Технолошко-металуршком факултету у Београду.

  • Тања је као врло успешан ђак до сада, остварила право на градску стипендију. Ову стипендију додељујемо за оног матуранта који је према нашем правилнику најбољи од свих матураната из сомборских средњих школа. Ова стипендија траје током читавог школовања, уз одређене услове за које смо сигурни да ће их Тања испуњавати, а то је да редовно уписује сваку наредну годину са одређеним просеком, рекла је градоначелница Голубовић.
  • Велика част ми је што ћу примати ову стипендију, а то ми је и велики подстицај у наставку образовања. Осећам и дозу позитивне одговорности, истакла је стипендисткиња Тања Недељков приликом потписивања уговора.

Поред стипендирања ђака генерације на високошколском образовању, Град Сомбор ове године додељује студентима и 35 градских стипендија, а конкурс је у току.