ГРАД СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА
ГРАД СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

Покрајинска влада доделила је данас, представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини укупно 182 милиона динара намењених за регресирање превоза за 20.819 ученика средњих школа.

Граду Сомбору је по овом конкурсу одобрено 9.770.778,00 динара. Поред средстава добијених из Покрајине, град је из свог буџета обезбедио још 20 милиона динара за регресирање превоза ученика средњих школа, тако да ће ђацима са територије Сомбора бити покривено 45% цене месечне карте у свим зонама. За децу из породица прималаца социјалне помоћи са територије града Сомбора, град је обезбедио бесплатан превоз.

У име града Сомбора уговор је у скупштини АП Војводине потписао заменик градоначелнице, Антонио Ратковић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин, како је навео, шаље порука подршке и родитељима и деци.

  • Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице нису број, то је суштина нашег опстанка и тако морамо деловати, рекао је Мировић.

Додела финансијских средстава на овом конкурсу је само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа, рекао је покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш.