ГРАДОНАЧЕЛНИЦА НАЈАВИЛА ГАШЕЊЕ СОМБОРСКЕ КАФИЛЕРИЈЕ! 5G МРЕЖА ИЗВУЧЕНА ИЗ КОНТЕКСТА
ГРАДОНАЧЕЛНИЦА НАЈАВИЛА ГАШЕЊЕ СОМБОРСКЕ КАФИЛЕРИЈЕ! 5G МРЕЖА ИЗВУЧЕНА ИЗ КОНТЕКСТА
  • Категорија:Друштво

Градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић је гостујући у програму телевизије „Среће“ рекла да град Сомбор у сарадњи са Министарством пољопривреде гаси погон „Протеинке“. Она је најавила да би затварање кафилерије тербало да се деси до краја текуће године, што значи да ће бити решен дугогодишњи проблем непријатних мириса у Сомбору.

  • Могу да најавим, да у сарсадњи са Министарством пољопривреде, између осталог и на нашу иницијативу да се на овакав начин реши питање сомборске кафилерије, гасимо овај погон, пре свега у жељи да заштитимо животну средину, безбедност и здравље наших грађана и у складу са тим потпуно рекултивишемо ову постојећу локацију, рекла је Душанка Голубовић.

Она се у разговору за ову локалну телевизију осврнула и на информацију коју је објавио лист Политика, да ће Сомбор бити међу првим градовима који ће увести 5G мрежу, што је изазвало жестоку реакцију јавности, због штетности по здравље људи коју ова мрежа носи са собом. Наиме, градоначелница је у интервју за овај престижни дневни лист рекла да ће „Сомбор бити један од првих градова у којима је могуће повезати се на 5G мрежу„.

  • У једном од питања појављује се и питање 5G мреже, које је добило и одговарајући наслов у Политици и тиме изазвало одређену пажњу, да се више пре свега афирмише сам текст. Када је у питању оно што се заправо дешава на територији града Сомбора, то јесу инфраструктурни радови на увођењу одговарајуће оптичке мреже. Она је изузетно значајног квалитета, доста је скупа и подразумеваће пре свега могућност за бржи и квалитетнији проток података путем интернета. Та мрежа ће такође подразумевати и могућност да се, уколико држава одлучи и уколико инвеститор одлучи да уведе 5G мрежу, она уведе и на територији града Сомбора, објаснила је Душанка Голубовић.

Она је напоменула да ће томе свакако пртходити адекватна процена безбедности и сигурности ове мреже.

  • Дакле, само у случају ако се процени потпуна безбедност и сигурност ове мреже, или сутра неке друге мреже која се можда неће звати 5G него на неки други начин, ова инфраструктура ће моћи да одговори тим потребама. Али и док се не уведе 5G мрежа, она ће значити значајно побољшање података путем интернета на нашој територији, закључила је градоначелница Сомбора.

Овај чланак има један коментар

Коментари су онемогућени.